Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tweede fase

China: project van 11 ha glazen kas voltooid in Beijing

De tweede fase van het Cuihu Intelligent Agriculture Innovation project zal eind mei 2024 voltooid zijn. Het project beslaat een areaal van 11 hectare en bestaat uit vier grote delen: een onderzoekskas, een kwekerijkas, een slimme glazen kas en een halfgesloten kas.

Onderzoekskas
De onderzoekskas bestaat uit 11 onderdelen, uitgerust voor veredeling en onderzoek van blauwe bessen, aardbeien, paprika's, komkommers, tomaten, bladgroenten, enz. Vergeleken met gewone kassen stelt de onderzoekskas hogere eisen aan de luchtdichtheid en de klimaat- en omgevingsomstandigheden moeten nauwkeuriger worden gecontroleerd.

Afhankelijk van de verschillende onderzoeksgewassen gebruikt elk compartiment verschillende ondersteunende systemen. De onderzoeksserre voor aardbeien gebruikt bijvoorbeeld een geavanceerd verticaal plantsysteem zonder grond, bestaande uit een slimme kasstructuur, een hangend teeltsysteem zonder grond en een geïntegreerd irrigatie- en bemestingssysteem met watermeststof.

Volgens de projectmanager, de heer Yan, is het systeem ontworpen met het oog op een hoge dichtheid, automatisering, arbeidsbesparing, water- en meststofbesparing, milieuvriendelijkheid en een groot aanpassingsvermogen. "Het bespaart niet alleen arbeid, is schoon en hygiënisch en gemakkelijk te beheren, maar het vergroot ook effectief het plantgebied en verbetert de aardbeienopbrengst", zei hij. "De aardbeienkas integreert de veredeling van de aardbeien en het plukken van de aardbeien en vormt zo een prachtige 'skywalk voor aardbeien'."

Kwekerij
De kweekkas is compleet uitgerust met alle faciliteiten, waaronder een zaaibed op basis van getijden dat het getij simuleert, in combinatie met een circulatiesysteem voor voedingsstoffen en getimede irrigatie technologie. Hierdoor kan het watergehalte nauwkeurig worden bepaald, blijft het zaaibed in een vochtige omgeving terwijl de zuurstofcirculatie wordt bevorderd, en zorgt dit voor het verhogen van de ventilatie van plantenwortels. Het helpt ook om de pH-waardes en temperatuur van de bodem te regelen, ongedierte en ziekten te verminderen, uitstekende milieuomstandigheden te bieden voor de teelt van zaailingen. Het zaaibed op basis van getijden staat ook bekend om waterbesparing en een hoge water- en kunstmestgebruiksratio, wat zorgt voor een efficiënt gebruik van water en kunstmest.

"De slimme glazen kas is geoptimaliseerd op basis van het fase I-project, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën zoals een intelligent milieucontrolesysteem, een systeem voor het openen van het dak, een dubbellaags zonweringssysteem voor bescherming tegen de zon, een automatisch bemestingssysteem, een waterbesparend irrigatiesysteem, enzovoort. Daarbij worden moderne landbouworganisatie- en beheertechnieken toegepast om gewasveiligheid, standaardisatie en professionele teelt te bereiken.

De semi-gesloten kas is een uitgebreide kas die kan worden gebruikt voor grootschalige teelt met vereisten voor koeling, verwarming, CO2-suppletie en ventilatie. Het kan het probleem van koeling en ontvochtiging in de zomer oplossen, jaarrond teelt in kassen realiseren en is internationaal gezien een van de meest geavanceerde kasvormen. Alles is slim te regelen, het heeft hoge eenvormige milieuvoorwaarden, een laag ventilatietarief, en een efficiënte energy-saving positieve drukserre, die voor grootschalige teelt bevorderlijk is. De apparatuur van de semi-gesloten kas is voornamelijk geconcentreerd in de klimaatzone aan beide uiteinden van de kas. De koude en hete lucht en het gas van CO2 worden gelijk verdeeld aan het binnenland van de kas door de EC ventilators en luchtkanalen

De semi-gesloten kas heeft meerdere isolatie- en koelmanieren, een nauwkeurigere omgevingscontrole en de luchtdruk in de kas moet groter zijn dan buiten, waardoor sommige plagen en ziekten effectief worden voorkomen en de groei van het gewas gezonder en veiliger wordt!

Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Hi-tech Corporation
7th floor, Advanced Material Building, Feng Hui Zhong Lu
Haidian District, Beijing, China, 100094
Tel.: +86 58711536
[email protected]
www.kingpengintl.com

Publicatiedatum: