Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas voor slateelt in de VS officieel geopend

Op 8 mei 2024 heeft Local Bounti Corporation haar nieuwe teeltfaciliteit in Washington geopend.

Craig Hurlbert, CEO van Local Bounti: "We zijn trots om Pasco officieel ons thuis te noemen met de opening van deze nieuwste faciliteit. Onze CEA-faciliteit, ondersteund door onze innovatieve Stack & Flow Technology, stelt ons in staat om te voldoen aan de bestaande vraag van klanten in Washington, Oregon en de Pacific Northwest. We zijn enthousiast over de kansen die deze faciliteit creëert, niet alleen voor ons bedrijf maar ook voor de lokale economie en het milieu."

De faciliteit zal naar verwachting meer dan 40 banen creëren in de regio Tri-Cities. Er moeten verschillende soorten bladgroenten zoals sla verkocht en gekweekt worden. Jacob Gonzalez, Directeur van Community & Economic Development voor de stad Pasco: "Pasco verwelkomt Local Bounti hartelijk in onze gemeenschap en de regio Tri-Cities." Met een oppervlakte van drie hectare voltooide de faciliteit haar voedselveiligheidscertificering in april. Later deze maand start het bedrijf met het versturen van producten naar haar eerste nationale retailklant. De nieuwe faciliteit moet lokale distributiecentra binnen de regio Pacific Northwest bedienen.

Resultaten
Begin mei heeft Local Bounti ook haar resultaten voor het eerste kwartaal vrijgegeven. De vooruitgang en plannen van het bedrijf duiden op aanzienlijke groei en uitbreiding op verschillende gebieden. Local Bounti breidt haar marktpenetratie uit in de Pacific Northwest en Texas, met nieuwe retailklanten, waaronder Albertsons Seattle en Brookshire's. Het bedrijf verstuurt ook producten aan klanten vanuit zijn faciliteiten in Washington en Texas in het tweede kwartaal van 2024.

Financiële groei en prognose
De verkopen voor het eerste kwartaal van 2024 zijn met 25% gestegen tot € 7,80 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verwacht een volledige jaaromzet van €46 tot €26 miljoen te realiseren. Daarmee wil het zijn inkomsten uit 2023 verdubbelen. De faciliteiten van Local Bounti werken op verhoogde productieniveaus. Met name de faciliteit in Georgia heeft sinds december 2023 een productiestijging van 50% gezien.

Uitbreidingsplannen
Het bedrijf is van plan zijn bestaande faciliteiten uit te breiden en een nieuwe faciliteit op te bouwen in het Midwesten. De bouw van deze uitbreidingen vangt naar aanvang aan in het begin van het tweede kwartaal van 2024. Bovendien is Local Bounti van plan om een nieuwe faciliteit te openen in het Midwesten.

Productontwikkeling en distributie
Local Bounti breidt zijn productaanbod uit met de Grab-and-Go Salad Kits. Daarmee wil het aan de toenemende vraag van klanten voldoen. Het bedrijf verwacht de komende kwartalen verschillende nieuwe smaken van saladekits en rassen van jonge bladeren te introduceren.

Patent en technologie
In februari 2024 heeft Local Bounti een octrooi verkregen voor zijn Stack & Flow Technology. Die techniek combineert verticale teelttechnologieën om efficiëntie en opbrengst te optimaliseren. Deze technologie maakt een hogere opbrengst mogelijk en resulteert in lagere operationele kosten in vergelijking met traditionele tuinbouwmethoden.

Kapitaalstructuur en financiering
Per 31 maart 2024 had het bedrijf €13,7 miljoen aan liquide middelen. Het bedrijf verwacht het kwartaal van 2024 financieringstoezeggingen ter waarde van €212 miljoen af te sluiten. Deze financiering zal de uitbreidingsprojecten van het bedrijf ondersteunen en de kapitaalkosten verlagen.

Voor meer informatie:
Local Bounti
Tel: +1 800 640 4016
www.localbounti.com
[email protected]

Publicatiedatum: