Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurice Beurskens werkt bij Frutura in Oostenrijk:

“Het zijn ervaringen die je horizon verbreden en uitdagen om anders te denken”

Tholen - Na werkervaring te hebben opgedaan bij diverse bedrijven in het verre buitenland en Oost-Europa, heeft Maurice Beurskens zich uiteindelijk gevestigd in Oostenrijk, waar hij het tempo, de ruimte en de natuur van het leven zeer waardeert.

In zijn jeugd werd hij gestimuleerd om over grenzen heen te kijken. "Mijn ouders hebben me altijd geleerd om de wereld als mijn werkterrein te zien. Ze zeiden: 'Zorg ervoor dat je een carrière kiest waarbij je de vrijheid hebt om te bewegen.'"

Tijdens zijn managementstage op de hotelschool in Brunei besefte hij de vele mogelijkheden in Azië, wat hem uiteindelijk vijf jaar in Vietnam bracht. "Het leren kennen van nieuwe mensen, het aanpassen aan verschillende culturen en het leren van nieuwe talen is gewoonweg fantastisch," vertelt Maurice. "Het zijn ervaringen die je horizon verbreden en je uitdagen om anders te denken."


Maurice Wubben

In Vietnam begon hij zijn carrière bij een klein horecabedrijf en distributiecentrum, waarna hij al snel doorstroomde naar Metro Cash & Carry, waar hij verantwoordelijk was voor Food Import en operaties. Na enkele jaren kreeg hij de kans om voor een project naar Makro Cash & Carry Polen te gaan, waar hij zich bezighield met sales en marketing. Later maakte hij de overstap naar inkoop, met een focus op ultra verse producten, waaronder de AGF-categorie. Na tien jaar besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws, omdat hij de dynamiek en bewegingsvrijheid die hij eerder bij Metro en Makro had ondervonden, begon te missen. Hij ging aan de slag voor Marley Spoon AG in Berlijn, destijds nog een start-up, waar hij het bedrijf internationaal hielp groeien, met projecten in Australië en Amerika gedurende twee jaar.

Tijdens zijn periode in Warschau, Polen, ontmoette Maurice zijn Oostenrijkse partner. Zes jaar geleden besloten ze zich te vestigen in Oostenrijk, waar Maurice ook een deel van de opvoeding van hun twee kinderen op zich neemt en ervoor zorgt dat ze de Nederlandse taal goed beheersen. "Thuis spreken we drie talen", legt hij uit, "ik spreek Nederlands met de kinderen, mijn vrouw spreekt Oostenrijks met ze, en daarnaast leren ze ook Engels. Zo groeien ze op als drietalige individuen, wat bijdraagt aan hun internationale karakter."

De kwaliteit van leven in Oostenrijk is zeer goed. "Oostenrijk heeft een groter oppervlak dan Nederland en er wonen aanzienlijk minder mensen, ongeveer 8 miljoen, dus er is veel meer leefruimte. Het tempo ligt hier ook lager dan in Nederland, wat me heel goed bevalt. Daarnaast kun je hier genieten van geweldige natuur en in het weekend makkelijk gaan skiën in de bergen," somt Maurice op.

Gezonde voedingspakketten
Maurice werkt als Chief Business Development Officer voor Frutura, een van oorsprong fruitbedrijf dat bekendheid in heel Europa verwierf door te investeren in het drogen van peren. Inmiddels zijn er diverse bedrijfstakken aan toegevoegd. "Frutura is een innovatief familiebedrijf van de tweede generatie met inmiddels 35 hectare aan eigen teelt van groenten en fruit, een importtak met inkopers over de hele wereld en een eigen rijperij voor bananen, mango's en avocado's. Het bedrijf streeft naar duurzaamheid, waarbij de kassen worden verwarmd met aardwarmte en er zoveel mogelijk CO2-neutraal en plasticvrij wordt gewerkt. Mijn rol is om de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf mogelijk te maken door het opzetten van nieuwe ondernemingen en het beheren van de uitvoering over de verschillende afdelingen heen," vertelt Maurice.

"Frutura maakt deel uit van de DOL Groep, waarbinnen we samenwerken om nieuwe ideeën te ontwikkelen en nieuwe bedrijfsinitiatieven op te zetten. Mijn verantwoordelijkheid is om deze ideeën uit te werken, op te schalen en te integreren in onze bedrijfsstructuur. Eén van onze projecten, ICH Plus, richt zich bijvoorbeeld op het leveren van gezonde voedingspakketten aan kantoren en bedrijven, terwijl een ander project zich bezighoudt met het opzetten van een nieuw distributiekanaal voor grootschalige leveringen. We bedienen verschillende klantengroepen, van consumenten, bedrijven, supermarkten tot de horeca. Het is een dynamische omgeving waarin ik werk, met verschillende bedrijven die elk een specifieke rol vervullen binnen de groep. Ik geniet er elke dag van om met zulke diverse aspecten bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan," besluit Maurice.

Dit artikel verscheen eerder in editie 3, 38e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
Frutura
Fruturastraße 1
8224 Hartl Oostenrijk
Tel: +43 (0) 3334 41800
[email protected]
www.frutura.com