Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kasclusters komen dichtbij grote steden

Locaties dicht bij grote steden zijn ideaal voor kassenbouw. Als het even kan dan graag ook nog steden waar de bevolking bereid is iets meer te betalen voor teelt uit de kas, die doorgaans toch ook iets duurder is dan van buiten van het veld. Dat stellen Lambert van Horen van de Rabobank en Peter Ravensbergen van de WUR in het Financieele Dagblad. In de krant draait het om de vraag waar de extra kassen komen die het wereldvoedselprobleem op gaan lossen, nu ze er in Westland niet meer bij passen.

De experts komen uit in het noorden van de VS, ver genoeg weg van de grote concurrent uit Mexico, en in Azië en Brazilië. Een maar is er wel. De broodnodige lokale kennis en bedrijvigheid die het Westland zo'n sterk tuinbouwcluster maakt, die ontbreekt vaak internationaal. "Ook in de bergketens van Kazachstan moeten je groenten gekoeld en op tijd aankomen bij de supermarkt", benadrukt Ravensbergen aan het slot van het artikel dat hier in zijn volledigheid in het FD te lezen is (€).

Publicatiedatum: