Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hergebruiken spoelwater filters mogelijk?

In elk water zitten zwevende deeltjes, bijvoorbeeld in drainwater vanuit het substraat of in regenwater door algengroei. Die deeltjes kunnen voor problemen zorgen, zoals verlaging van de capaciteit van ontsmetters, niet goed functionerende ontsmetting, verstopping van druppelaars of sproeiers, groei van bacteriën en schimmels.

Filtratie is een veel toegepaste techniek voor het verwijderen van niet‑opgeloste stoffen met een bepaalde deeltjesgrootte uit water. Onopgeloste deeltjes groter dan de kleinste poriegrootte van het filter worden uit het water verwijderd en kunnen zo worden afgevoerd uit het watersysteem. Dat filterspoelwater kan ook meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Voor het minimaliseren van de belasting van het milieu is het belangrijk om een goede keuze te maken in de manier van afvoeren van het filterspoelwater, stelt Arthur van den Berg op Glastuinbouw Waterproof waar hij de vraag stelt of spoelwater van filters goed her te gebruiken is of dat het beter het riool in kan.

Publicatiedatum: