Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aardbeienteler gaat zelf afzetten

Aardbeienteler Giovanni Passarelli wil zijn aardbeien zelf gaan afzetten.

"Vijf jaar lang heb ik aardbeien geleverd aan een bekende coöperatie in Metapontino, in de regio Basilicata, maar ik wilde uiteindelijk niet alleen telen, maar ook verkopen, al was ik me volledig bewust van de moeilijkheden en de verantwoordelijkheden die de afzet inhoudt. En hoewel het altijd voldoening geeft om je eigen kratten met aardbeien te zien vertrekken naar tientallen groothandelsmarkten, droomde ik er ook van om op een dag in de supermarkt bakjes met mijn eigen merk te zien liggen. Dit seizoen heb ik 8 hectare Sabrosa-Candonga aardbeien en 2 hectare met het ras NSG 465 – Rossetta."

Giovanni Passarelli

Passie, toewijding en vastberadenheid hebben Passarelli in staat gesteld om grote stappen te maken en zich snel te onderscheiden op de markt. "Op dit moment worden er dagelijks meer dan 3 ton aardbeien geoogst die hun weg vinden naar de groothandelsmarkten in onder meer Treviso, Milaan, Bologna, Bergamo, Padua, Florence en Novara. Naar elk van deze markten worden gemiddeld 90 kartons aardbeien per dag verzonden."

Punnets van 500 gram bestemd voor de retail

"Daarnaast wordt een deel geleverd aan supermarkten in Apulië. Elke dag verstuur ik 350 kratten van 1 kilo en enkele tientallen punnets van 500 gram. Dat zijn nog bescheiden volumes, maar je moet ergens beginnen. De vraag lijkt levendiger te zijn geworden, vooral de laatste week."

Voor meer informatie:
Giovanni Passarelli
Società Agricola Passarelli
Via Andriace, 19
75020 Scanzano Jonico (Italië)
Tel: +39 320 9134551
info@agricolapassarelli.it
agricolapassarelli.it

Publicatiedatum: