Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Amerikaanse kas dit voorjaar in productie

"We zijn drie jaar bezig geweest met de opbouw van onze duurzame kas. We verwachten dat het bedrijf in mei 2024 van start zal gaan," zegt Jake Rupert, Director of Sales and Marketing bij North Country Growers in Berlin, New Hampshire (VS). "Door onze duurzaamheidsaanpak onderscheiden we ons van andere telers. We focussen ons niet alleen op de opbrengst en de efficiëntie, maar ook op het minimaal belasten van het milieu. Dit doen we door innovatieve technologieën te gebruiken."

Toegang tot lokale markten
De oprichters van North Country Growers hebben er bewust voor gekozen om hun bedrijf in de staat New Hampshire te vestigen. Deze staat besteedt namelijk veel aandacht aan duurzame land- en tuinbouw. Dit resoneerde bij de oprichters, omdat ze op zoek waren naar een omgeving die hun eco-bewuste initiatieven ondersteunt. "Daarnaast biedt de strategische locatie allerlei logistieke voordelen zoals efficiënte distributienetwerken en goede toegang tot lokale markten," merkt Rupert op.

Het bedrijf richt zich op het bedienen van de Amerikaanse markt, en de locatie draagt hier aan bij. Door gebruik te maken van regionale programma's wil het bedrijf namelijk transportafstanden minimaliseren en duurzaamheid maximaliseren. "Door regionale programma's te implementeren, streven we ernaar onze producten efficiënt te verspreiden, transportafstanden te verminderen, de CO2-uitstoot te verlagen en het milieu minder te belasten. Dit duurzaamheidsaspect spreekt consumenten aan beiden kanten van de grens aan. Hierdoor zal North Country Growers steeds meer bekend komen te staan als een eco-bewuste leverancier van verse producten."

Sla en kruiden
North Country Growers wil een divers aanbod van premium slasoorten aanbieden. "Onze sla wordt met de grootste zorg geteeld in onze ultramoderne kassen, hierbij besteden we veel aandacht aan de kwaliteit en de versheid. Hierdoor kunnen we garanderen dat onze sla smaakvol en voedzaam is." Het bedrijf bereidt zich nu voor op het uitbrengen van hun eerste productlijn. De productlijn zal onder andere bestaan uit Romaine sla, groene sla, rode sla, Bibb sla, basilicum en koriander.

"Hoewel we veel van deze producten verwachten, zijn we al bezig met het uitbreiden en diversifiëren van ons aanbod." Rupert treedt niet verder in detail, maar hij kan wel zeggen dat de vraag naar de producten van het bedrijf gestaag is toegenomen. "Dit komt doordat er een grotere consumentenvraag is naar verse, lokaal geproduceerde producten. Daarnaast is er ook meer aandacht voor duurzame land- en tuinbouw. Hierdoor hebben we een loyale klantenkring kunnen opbouwen."

Voor meer informatie:
Jake Rupert
North Country Growers
Tel.: 262-672-8428
rupert@ncgrows.com
www.ncgrows.com

Publicatiedatum: