Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Beluchten werkt positief op waterkwaliteit in wortelmilieu”

In PPS Grenswaarden Waterkwaliteit wordt werk verricht aan een meetsysteem en een stuurmodel voor het beheersen van de waterkwaliteit in recirculatiesystemen. Onder leiding van Stichting Control in Food & Flowers verzamelen de projectpartners data en worden er verbanden gelegd tussen parameters die van invloed zijn op de groei en gezondheid van planten. Ruud Kaarsemaker, projectleider bij Groen Agro Control vertelt op Glastuinbouw Waterproof over de invloed van beluchten (nanobubbels) op de microbiële activiteit in het gietwater en het wortelmilieu.

Ruud concludeert dat het bij elkaar een tijdrovend project is. "We hebben aangetoond dat nanobubbels een positief effect op het wortelmilieu en de plantengroei hebben. Hieruit mag je concluderen dat beluchten helpt om water langduriger verantwoord te recirculeren tijdens de opkweek van tomatenplanten in een eb/vloedsysteem. Uiteraard is daarmee nog lang niet alles gezegd over de relatie tussen waterkwaliteit en plantgezondheid."

Lees hier de rest van het artikel bij Glastuinbouw Waterproof.

Publicatiedatum: