Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arcadia Chrysanten vraagt vergunning aan

Nieuwe Westlandse poging voor huisvesting op eigen erf

Huisvesting op eigen erf komt er in Westland maar niet van. Zelfs een beperkte pilot bij vier bedrijven kwam de afgelopen jaren niet van de grond. Arcadia Chrysanten in De Lier hoopt de impasse nu te doorbreken met de aanvraag van een vergunning voor huisvesting van zestien buitenlandse werknemers, weet het AD.

Het kan na drie jaar voorbereiden aan de kant van de chrysantenkweker een memorabel moment worden. Want Arcadia zou het eerste bedrijf in Westland zijn dat officieel toestemming krijgt om arbeidsmigranten op het eigen erf te huisvesten. In Westland maakt tot dusver alleen amarylliskweker J.W. Knoppert in 's-Gravenzande gebruik van een dergelijke constructie. Dit bedrijf heeft echter geen vergunning, maar werd lang gedoogd met bijbehorende strubbelingen.

"Dit bedrijf bouwt geen krotjes", toont raadslid Peter Voskamp zich alvast positief. Een meerderheid van de raad is ook voor, maar in de praktijk leverden plannen steevast veel weerstand op. Teler Bert van Ruijven zegt in de krant dat met de buren is gepraat en dat heeft geen negatieve reacties opgeleverd.


Teler Bert van Ruijven ten tijde van uitbreiding van zijn bedrijf in 2022

Publicatiedatum: