Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe stuurbare LED-lampen gelanceerd

Tholen - Wie op zoek is naar nieuwe lampen, kan op de HortiContact zijn hart ophalen: Fluence lanceert de RAPTR 2 en VYPR 4. Deze nieuwe modellen zijn terug te zien op de Horticontact. Beide modellen zijn meerkanaals stuurbaar, waardoor onder meer flexibel inzetten van verrood en wit licht mogelijk wordt. Theo Tekstra laat de nieuwste modellen alvast zien.

HPS: vervangen en upgraden
De RAPTR-serie is ontwikkeld voor 1:1 1000W HPS-vervanging, maar is ook beschikbaar in 1165W en 1400W. Die 1400W is niet willekeurig gekozen. Gert-Jan Goes, Horticultureel Adviseur bij Fluence: "We hebben rekening gehouden met de beschikbare subsidies. Bij een hogedraadgewas bijvoorbeeld kunnen we binnen de gestelde subsidievoorwaarden met 1400W armaturen 2,5 armatuur op iedere 8 meter tralie kwijt. Dat resulteert in een optimale verdeling van de belichting over 5 rijen gewas doordat er boven iedere rij een armatuur hangt. Een hoger vermogen betekent dat er minder armaturen geïnstalleerd hoeven te worden, en ook minder lichtonderschepping."

De RAPTR 2 kan draadloos meerkanaals gestuurd worden, en is uitgerust met nieuwe driver technologie die het beschikbare vermogen flexibel over de verschillende kleur kanalen kan verdelen. Theo: "Een meerkanaal draadloze module is al standaard aan boord om de installatie verder te vereenvoudigen. De nieuwe generatie draadloze mesh besturing van Fluence is HLP (Horticultural Lighting Protocol) compliant en daardoor naadloos digitaal te integreren met de klimaatcomputer."

De lichtopbrengst van RAPTR 2 gaat tot 5050 μmol/s en het armatuur heeft bij 50% dimmen een efficiëntie van meer dan 4 μmol/J. Door het slim sturen van het spectrum kan zelfs een output van bijna 5200 μmol/s bereikt worden. "De vraag naar dynamische LED-oplossingen is enorm gegroeid. Het biedt telers een extra manier om hun teelt te optimaliseren, waarbij ook het energieverbruik verder gecontroleerd en geoptimaliseerd kan worden. Door hoog-efficiënte lampen te combineren met een flexibel stuurbaar spectrum en een dimbare oplossing, biedt de RAPTR hier een sterke oplossing voor", laat Theo zien.

VYPR 4: minimale schaduw en optimale spreiding
De VYPR is de welbekende lijn toplichten van Fluence. Evenals de voorgaande modellen heeft ook dit nieuwste model het kenmerkende design met een laag profiel, met minimale schaduwwerking tot gevolg. VYPR 4 werkt met de verschillende PhysioSpec hoog-rode spectra, speciaal voor de tuinbouw. Dit nieuwe model kent tweekanaals sturing, waardoor de lichtrecepten met verrood licht dynamisch in te zetten zijn. Ook is de lijn uitgebreid met een extra vermogen: VYPR 4 is nu beschikbaar in een 400, 600 en 800W uitvoering.

Opvallend aan de nieuwe VYPR is dat deze ook met een lens uitgevoerd kan worden, waardoor nog betere uniformiteit van het licht gerealiseerd wordt. "Optimale verdeling, en hoge uniformiteit, op welke hoogte de lamp ook geïnstalleerd wordt", vertelt Theo. "Net als bij de eerdere VYPR modellen is ook hier aandacht besteed aan snelle en eenvoudige installatie. Ook VYPR 4 is draadloos aan te sturen. Onze nieuwe meerkanaals draadloze module kan eenvoudig op de driver geschroefd worden voor een naadloze integratie."

Fluence is volgende week present op de HortiContact in stand J114 en heeft de nieuwe RAPTR 2 en VYPR 4 uiteraard bij zich.

Voor meer informatie:
Fluence
4129 Commercial Center Drive
Suite 450
Austin, TX 78744, VS
Tel.: +1 512 212 4544
emea.sales@fluence-led.com
www.fluence-led.com