Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Warmste februari ooit

Vrijdag zakte de TTF-gasprijs tot onder de 23 euro per megawattuur. Het maartcontract sloot af op 22,93 euro. De daggasprijs is maandagochtend ook weer even kort tot onder de 23 euro gezakt. Naar nu blijkt de warmste maand februari ooit helpt mee de gasprijzen laag te houden, en de gasvoorraden redelijk gevuld.

De elektriciteitsprijs steeg dit weekend een stukje ten opzichte van de relatief lage prijs van vrijdag. Hier was de stormwind van donderdag- op vrijdagnacht debet aan. Negatieve uren, zoals in die nacht, waren er dit weekend niet. Maandag ligt de EPEX-dagprijs op ruim 66 euro.

Bij Weeronline staan ze bij het temperatuursrecord voor februari stil. Een nadeel van het warme weer was dat het ook vochtig en grijs was. Dat komt de groei in de kassen niet ten goede, zo legden biotelers Alfons Henriƫtte bij BN DeStem uit.

De Nederlandse regering kan de belofte om een einde te maken aan de invoer van gas uit Rusland niet waarmaken. Een langetermijncontract voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) tussen het Franse energieconcern TotalEnergies en een Russische leverancier vormt een obstakel om de import van de brandstof volledig te staken, deelt BNR op basis van berichtgeving persbureau Bloomberg, dat zich weer baseert op informatie van ingewijden.

Ook bij BNR, een analyse over hoe de Russische economie blijft draaien dankzij gas- en olie-inkomsten.