Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling nieuwe locatie voor Hoogweg Paprikakwekerijen gestart

Onlangs is het startschot gegeven voor de realisatie van een nieuwe locatie van Hoogweg Paprikakwekerijen. Nabij de reeds bestaande complexen in respectievelijk Luttelgeest en Marknesse, zal langs de Baarloseweg in Marknesse een nieuwe productiefaciliteit worden opgezet. De locatie bestaat in de eindsituatie uit 5 kassen van ca. 10-11 hectare inclusief een centrale verwerkingsruimte voor het sorteren van de paprika's en per kassencomplex een bijgebouw.

De eerste fase van het project betreft de realisatie van ca. 31,5 ha productiekas, verdeeld over 3 blokken, inclusief alle benodigde technische voorzieningen. Gekozen wordt voor diffuus glas en voor installatie van een energiescherm. Tevens zullen alle benodigde voorzieningen getroffen worden voor de volgende twee kassen in de toekomst. Voor de nieuwe uitbreiding wordt de regenwateropvang nog verder uitgebreid.

De eerste (zichtbare) werkzaamheden voor de uitbreiding zijn inmiddels gestart. Het streven is om in december 2024 te gaan planten.

Energetisch zal de nieuwe locatie worden gekoppeld met de reeds bestaande voorzieningen zoals de aardwarmte- en biomassa-installatie en zonnepanelen. De uitbreiding krijgt geen gasaansluiting.

Voor meer informatie:
Hoogweg Paprikakwekerijen
www.hoogweg.nl