Door onder meer een aantal grote financiële tegenvallers het afgelopen jaar is een 'noodzakelijke reorganisatie' doorgevoerd om de vaste kosten bij Bionext te verlagen. Als gevolg van deze organisatieverandering is de rol van externe directeur komen te vervallen en is in goed overleg besloten dat Michaël Wilde de organisatie per 1 april zal verlaten.

Bestuursvoorzitter Jan Groen: "Voor het bestuur was dit een zeer moeilijk maar noodzakelijk besluit. Michaël heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de zichtbaarheid van de biologische sector en heeft er mede voor gezorgd dat biologisch een belangrijke pijler is geworden in de voedsel- en landbouwtransitie in Nederland. Wij willen hem bedanken voor zijn tomeloze inzet en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Michaël op de Biobeurs 2024.

Michaël Wilde: "Het is met pijn in mijn hart dat ik afscheid neem van mijn fantastische collega's bij Bionext. Ik neem nu een korte 'time out' en ga nadenken over mijn toekomst. Wat er ook op mijn pad komt, ik zal mij altijd vol overgave blijven inzetten voor de biologische beweging."

Deze reorganisatie leidt tot financiële rust zodat Bionext en haar drie dragende verenigingen de komende jaren in staat zijn om de belangen van de sector optimaal te behartigen.

De taken van Michaël worden overgenomen door algemeen directeur Jean-Paul Lindeboom en andere teamleden van Bionext.

Voor meer informatie:
Jan Groen
Bionext
info@bionext.nl
www.bionext.nl