Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slotdag Fruit Logistica: Tijd voor startups

Vanmiddag om vier uur sluit Fruit Logistica 2024 de deuren en zitten drie dagen beurs in Berlijn erop. De slotdag is de dag waarop een hele reeks startups de kans krijgt zich aan het beurspubliek te presenteren. Beurspubliek dat in sommige gevallen van plan was donderdagavond al huiswaarts te keren, maar daar staken gecancelde vluchten een stokje voor. Derhalve komt ook dit korte beursverslagje 'gewoon' vanaf een hotelbed tot u. Wij staken niet, maar slaan de slotdag van de beurs wel over in voorbereiding op de terugreis.


Substraatinnovatie bij Klasmann-Deilmann, dat voor het eerst op Fruit Logistica te vinden was. Patrick, Rob en Jan laten Nygaia zien, waarvoor ook de vruchtgroentenmarkt inmiddels interesse toont.

Wie vandaag wel nog een beursrondje loopt, moet zeker even langslopen in hal 5.1 bij de startups. In alfabetische volgorde kom je er Bloomfield Robotics, Cargo Produce, Dockflow, Fotoniq, Freya Cultivation Systems, Gardin, Holocene, Konzept Green, Logistikbude, MiFood Robot, Noda, PEAX Data, Polybee, RapidAIM Pty, Skone Labs, SMAPP Lab, Treetoscope, Tunable, Useeble en Voltiris tegen.


Het team van Meteor Systems maakte er een bijzondere beurs van. Dankzij hun Chinese collega Junyi Xi vierden ze dat ze, met een lokale kassenbouwer en de teler, een 'opzienbarend project' gaan bouwen. Verdere info volgt gaf onze verslaggever ter plaatse door.

In sommige gevallen nog in de tuinbouw onbekende namen voor velen, al doken Fotoniq, Gardin, PEAX Data en Voltiris bijvoorbeeld al we op onze kanalen op. Is dat nog niet gebeurd, dan geldt voor hen net als in principe voor alle ruim 2700 standhouders op de beurs: stuur eens een mailtje.


In hal 27 was het Belgische paviljoen te vinden met onder meer Den Berk Délice

Via deze weg alvast fijn weekend! Maandag volgt de eerste grote fotoreportage van de beurs, gevolgd door onder meer ook nog een reportage van de The Berlin Party van donderdagavond en meer.


Een glimp van The Berlin Party. Meer foto's volgen.