Queendom of Magic is een startup gespecialiseerd in producten die gemaakt zijn van biologische functionele paddenstoelenextract. De ondernemers vertellen in onderstaand interview vanuit de Brightland Campus Greenport Venlo dat zo'n twee jaar geleden één van hun ouders heel ziek werd waardoor ze aan de antidepressiva moest. Ze ontdekten de kracht van paddenstoelen als vervanger van antidepressiva en besloten om informatie over paddenstoelen te telen en een eigen product te gaan ontwikkelen. BL.INC helpt hun om het bedrijf verder ontwikkelen.Wat is Queendom of Magic?
"Queendom of Magic is een startup gespecialiseerd in producten die gemaakt zijn van hoogwaardig biologische functionele paddenstoelenextract, ook wel bekend als medicinale paddenstoelen. Deze schimmels zijn een bron van natuurlijke genezing en welzijn met een groot aantal potentiële gezondheidsvoordelen."

Wat voor gezondheidsvoordelen hebben paddenstoelen?
"Paddenstoelen zijn perfect voor preventie. Ze zijn rijk aan bioactieve stoffen zoals polysachariden, bèta-glucanen en antioxidanten die het immuunsysteem versterken, ontstekingsremmend werken, de cognitieve functies in het brein verbeteren en zorgen voor een goed energiebeheer. Maar elke functionele paddenstoel heeft - naast deze algemene - ook hele specifieke eigenschappen voor je gezondheid waardoor men ze kan inzetten voor bijvoorbeeld de behandeling van bepaalde ziektes zoals reuma, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, de ziekte van Lyme of Crohn."

Hoe zijn jullie bij functionele paddenstoelen terechtgekomen?
"Zo’n twee jaar geleden is één van onze ouders heel ziek geworden waardoor ze aan de antidepressiva moest. Maar van de reguliere medicijnen werd ze alleen maar zieker en ze hadden een aantal hele nare bijverschijnselen (dementie). We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief en kwamen uiteindelijk uit bij de functionele paddenstoelen. We aten zelf, net als bijna alle mensen, wel eens paddenstoelen, maar hadden geen weet van de enorme kracht die in erin schuilt. Het was een enorme zoektocht om achter de juiste informatie te komen, maar het was de moeite waard. Binnen twee weken stopte onze (schoon)moeder met de antidepressiva en startte ze met de functionele paddenstoelen. Het resultaat was uitzonderlijk: ze heeft nu bijna nergens last meer van. Toen hebben we besloten dat we onze kennis moesten delen. Deze functionele paddenstoelen zijn zo krachtig: dat moest de wereld weten. Dat was de start van ons bedrijf: Queendom of Magic."

Waarom is dit belangrijk voor jullie?
"We zijn uit een persoonlijke behoefte in de wereld van de paddenstoelen gedoken en kwamen erachter dat het heel lastig is om objectieve en betrouwbare informatie te vinden. In welke paddenstoel zit welke stof en in welke hoeveelheden en kwaliteit? Welke paddenstoelen zijn beschikbaar en in welke vorm (vers, poeder, capsule) kun je ze het beste nemen? Hoeveel moet je eten om effect te hebben? Het is voor een consument moeilijk, eigenlijk onmogelijk, om te begrijpen wat voor soort product hij koopt en wat de specificaties ervan zijn, terwijl dit zo belangrijk is. Dit willen we veranderen. Onze missie is om gezondheid en welzijn in de wereld te brengen door gebruik te maken van de grote kracht van functionele paddenstoelen. Dit is ons hogere doel!"Hoe willen jullie deze kennis met de wereld delen?

"We zijn gestart met twee dingen: informatie én de ontwikkeling van een eigen product. Via onze online academie (website) kun je alle informatie vinden over de oorsprong, geschiedenis, de bioactieve stoffen en gezondheidseigenschappen, studies, onderzoek en zelfs het culinair gebruik van functionele paddenstoelen. Hiermee willen we het gebruik van functionele paddenstoelen voor iedereen toegankelijk maken. Een ander belangrijk onderdeel is de ontwikkeling van een practitioner cursus. Een belangrijke doelgroep voor ons bedrijf zijn de professionele alternatieve therapeuten. Er zijn nu nog weinig tot geen therapeuten te vinden die gespecialiseerd zijn in functionele paddenstoelen. Via deze cursus willen we mensen hierin opleiden. Bij de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met Sharon Zur, een professional in natuurgeneeskunde en een expert en docent in functionele paddenstoelen met meer dan 20 jaar klinische ervaring."

Jullie hebben zelf ook een product ontwikkeld op basis van paddenstoelenextract?
"Jazeker, de wellnex.qom is een unieke mix van tien krachtige biologische paddenstoelen die speciaal zijn geëxtraheerd om de bioactieve stoffen te behouden die het immuunsysteem versterken en het algehele lichaamssysteem in evenwicht brengen. Het resultaat: minder snel ziek, snel herstel in elke stadium en een verbetering van je algehele vitaliteit en humeur. Daaraan gekoppeld is onze Qom-methode: de wellnex.qom in combinatie met acht verschillende paddenstoelen-boosters. Via de ‘Create your own super formula’ kun je je gebruik helemaal personaliseren en aanpassen op je eigen behoeften en wensen. We hebben hiervoor een vragenlijst ontwikkeld waar een advies uitrolt welke booster(s) je het beste kan gebruiken. Transparantie is hierbij voor ons essentieel: we willen de markt niet alleen betreden met de beste producten, maar geven ook aan welke (relevante) bioactieve stoffen erin zitten."

Waarom doen jullie mee aan BL.INC?
"De vraag is eigenlijk niet waarom we meedoen, maar hoe we bij BL.INC terecht zijn gekomen. We komen allebei uit Israël en hebben veel ervaring in het bedrijfsleven, maar zijn nieuw als ondernemers in Nederland. Daarom zijn we op zoek gegaan naar zakelijke, financiële en marketing professionals in Nederland om ons te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Een belangrijk advies dat we kregen was om contact op te nemen met LIOF. Zij zetten ons op het spoor van Brightlands in Venlo. Op deze campus draait het om gezondheid en voeding en daar sluiten wij met ons bedrijf mooi op aan. Op een open dag van de campus raakten we in gesprek met Eveline Wijnhoven van Brightlands en zij vertelde ons dat een week later BL.INC zou starten. Dit was de perfecte timing voor ons, dus we zijn meteen ingestapt."

Wat heeft BL.INC jullie tot nu toe opgeleverd?
"BL.INC is één van de beste dingen die we tijdens onze reis hebben meegemaakt. We zijn pas halverwege het programma, maar de enorme hoeveelheid waardevolle kennis en informatie die we tot nu toe hebben gekregen, is nu al van onschatbare waarde. Daarnaast heeft onze deelname aan dit programma al veel deuren geopend binnen het campusnetwerk. Via BL.INC hebben we snel toegang tot kennis en de onderzoeksfaciliteiten op de campus. Je wordt via het programma aan de juiste mensen gekoppeld, en legt snel contacten. Dit scheelt veel zoekwerk en bespaart tijd. Via BL.INC draai je ook mee in een mentorprogramma dat zich in ons geval richt op marketing , dat is ook precies wat we nu nodig hebben. Ze proberen ons vanuit BL.INC echt vanuit alle hoeken te ondersteunen en dat is geweldig. Ze dragen nu zoveel aan ons bij en we hopen in de toekomst ook zelf iets te kunnen bijdragen aan de campus en het netwerk. Het is voor ons een echte accelerator en we zijn er vrij zeker van dat dit het begin is van iets heel moois!"

Hoe ziet jullie toekomst eruit?
"We gaan in april live met de website, de wellnex.qom en de webshop. We zijn er bijna klaar voor! Er is ook nog een aantal producten in ontwikkeling, maar dat houden we nog even voor ons. Het beste moet nog komen, dus houd ons in de gaten!"

Bron: Brightland Campus Greenport Venlo