Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In de nabije toekomst zouden we graag de export vergroten"

Met substraatteelt kan het contact vermeden worden met de in de bodem aanwezige pathogenen die de opbrengst van een plant kunnen aantasten. Het is ook de keuze van Vincenzo Di Natale, die samen met zijn vader Silvio aan het hoofd staat van Poggio del Cardo, een teeltbedrijf gespecialiseerd in tomaten. Het bedrijf hanteert een teeltmethode die een combinatie is van Siciliaanse tradities en technologische innovatie.

Vincenzo Di Natale

Het familiebedrijf, gelegen tussen Pachino en Portopalo, in het zuidoosten van Sicilië, verkoopt zijn exclusieve tomatenrassen onder het merk Sapìto. Het assortiment bestaat grotendeels uit Coeur de Boeuf tomaten, datterinotomaten en cherrytomaten. "Alleen specialisatie laat toe zeer concurrerend te zijn. Smaak, vorm en houdbaarheid zijn de onderscheidende kenmerken die onze handelspartners eisen."

De kassen van Azienda Poggio del Cardo

"Enkele essentiële elementen dragen ertoe bij dat we onze doelen kunnen bereiken, in de eerste plaats de irrigatie met brak water. Hoewel die stress veroorzaakt bij de planten, weten we die te controleren en kalibreren, zodat ze uiteindelijk de smaak van de tomaten helpt versterken", vervolgt de ondernemer. "Een andere factor is de substraatteelt, waardoor we bodemgerelateerde ziekten kunnen uitsluiten. En ten slotte is er het gebruik van nuttige insecten voor natuurlijke bestuiving, waardoor we duurzamer kunnen zijn."

Felrode datterinotomaten

"Onze kassen hebben geen verwarming of kunstlicht nodig om de ideale groeiomstandigheden voor de planten te kunnen bieden. Onze CO2-voetafdruk kunnen we dus zeer laag houden. Al deze elementen worden zeer gewaardeerd door handelaren en retailers die hun beleid baseren op gezondheid en duurzaamheid."


Een pallet met tomaten van het merk Sapìto

De tomaten worden geteeld op een areaal van 5 hectare en zijn bestemd voor de groothandelsmarkten in Noord-Italië, waaronder Milaan, Treviso, Turijn, Bologna en Fondi. Een deel wordt geëxporteerd naar Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, dankzij een gespecialiseerde partner voor die markten. Het bedrijf is GlobalGAP, GRASP en sinds kort ook Nickel Free gecertificeerd. Ongeveer 5% van de wereldbevolking is allergisch voor dit metaal, dat van nature voorkomt in de meeste teeltgronden.

De drie belangrijkste producten van het bedrijf: datterinotomaten, Coeur de Boeuf-tomaten en cherrytomaten

"In de nabije toekomst zouden we graag de export vergroten. Daarvoor ontwerpen we nu een gerichte communicatiecampagne, waarvan ook onze deelname aan de Fruit Logistica deel uitmaakte."

Voor meer informatie:
Vincenzo Di Natale
Poggio del Cardo
Via Toscana, 47
96018 Pachino (SR) - Italië
Tel: +39 3288057730
info@poggiodelcardo.it
www.poggiodelcardo.it

Publicatiedatum: