MSC Invernaderos heeft zich al meer dan 30 jaar beziggehouden met kassenprojecten over de hele wereld en heeft succesvolle projecten uitgevoerd in bijna 70 landen. Met een lange geschiedenis van projecten in tropische gebieden blijft dit een expertisegebied voor hen. Onlangs hebben ze hun nieuwste tropische kassenproject in het Caribisch gebied afgerond.

Tropische omstandigheden
“Mensen die bekend zijn met tropische tuinbouwgebieden weten dat veel teelten mislukken. Dit komt meestal door gebrek aan kennis over de techniek die toegepast moet worden in deze kassen vanwege speciale weersomstandigheden. Een voorbeeld is een gebrek aan ventilatie dat zorgt voor het verwarmd klimaat in de kas. Daarom hebben onze eerste tropische projecten een zelfregelend ventilatiesysteem,” vertelt Miguel Ayuso van MSC Invernaderos.

MSC heeft verschillende kassen ontworpen per type gewas dat telers kunnen verbouwen. “Er zijn nog andere belangrijke factoren om te overwegen bij de bouw van kassen in tropische gebieden. Een gegalvaniseerde stalen structuur om oxidatieproblemen te voorkomen, het gebruik van het juiste plastic om de binnentemperatuur te verlagen of te verhogen en een goede anti-insectenisolatie om plagen te verminderen."

Het Caribische project
Een klant vroeg in dit geval om een kas die in staat is om gewassen te telen die vanaf de top van de kas moesten worden opgehangen. Het moest sterk genoeg zijn om een gewicht van 40kg/m2 te dragen, en winden tot 120km/u te weerstaan. De structuur moet dusdanig sterk zijn zodat de temperatuur zoveel mogelijk verlaagd wordt zonder dat elektriciteit of water gebruikt wordt. En het moest ook nog betaalbaar zijn.

“Het ontwerp van de nieuwe kas maakt gebruik van windstromen om hete lucht uit de kas te duwen via het dakvenster. Daardoor wordt de lucht ververst en een koelere temperatuur in de kas gerealiseerd. De structuur werd versterkt met gegalvaniseerd staal om het robuuster en bestendiger tegen windvlagen te maken,” vertelt Miguel.

“Efficiëntie is de sleutel in een kasontwerp omdat het hele gewas lijdt onder een slecht ontworpen kas. Daarom zien wij bij MSC Invernaderos onze ervaring en twee productie-installaties als onze grootste troeven. We richten ons op de behoeften van de klant en de locatie van de kas om de best mogelijke omstandigheden te creëren. Ons team van technici luistert continu naar de feedback van onze klanten. We werken toe naar de volgende stap met een koelere kas met meer licht,” besluit Miguel.

Voor meer informatie:
Miguel Ayuso
MSC Invernaderos
Miguel@invernaderosmsc.com
https://invernaderosmsc.com/