Onlangs is Havecon gestart met de vierde fase voor Proplant Propagation in Jarvis Ontario, Canada. Paul en Mike Berkel zijn de huidige eigenaren van Proplant Propagation. Zij zijn de derde generatie van het bedrijf dat al meer dan 25 jaar een breed scala aan groenteplanten opkweekt, ook biologisch.

De uitbreiding is een nieuwe mijlpaal in de relatie tussen Havecon en Proplant Propagation. In het jaar 2016 werd, in samenwerking met strategische partner Voorwinden Groep, de kans gegund om voor Proplant Propagation fase 2 van hun bedrijf te realiseren voor de teelt van groenteplanten. De uitbreiding had een omvang van ruim 20,000m² hectare. Na de bouw in 2016 kreeg Havecon ook in 2021 het vertrouwen om fase 3 te bouwen. Dit bedroeg een soortgelijke uitbreiding qua omvang.

Dit jaar heeft Havecon opnieuw het vertrouwen gekregen de volgende fase voor Proplant Propagation te mogen realiseren. Dit project omvat een uitbreiding van ruim 23,000m². Recent is het bedrijf dan ook gestart met de funderings- en afvoerwerkzaamheden van de kas. De realisatie van fase 4 is een volgende mijlpaal in de samenwerking met Proplant Propagation.

Naast het realiseren en het verzorgen van de kas, ontfermt Havecon zich over de scherminstallatie voor dit project. Hiervoor werkt Havecon samen met Atrium Agri partner SCRE3NS. Met behulp van een dubbele scherminstallatie zal SCRE3NS voor dit project een ideaal kasklimaat creëren voor een efficiënte teeltomgeving.

Komend jaar wordt fase 4 in gebruik genomen en worden de eerste plantjes ontkiemt. Dit biedt Proplant Propagation de mogelijkheid om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Met de uitbreiding naar een totaaloppervlakte van bijna 70,000m² Havecon-kas is Proplant Propagation klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie:
Havecon
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk
T: +31 (0)10 266 32 70
info@havecon.com
www.havecon.com