'Hypergroei' Source.ag in 3 jaar tijd: AI-tools ingezet op meer dan 1250 hectare

Drie jaar na de lancering werkt Source.ag wereldwijd samen met meer dan 200 glastuinders, die gezamenlijk een oppervlakte van meer dan 1250 hectare beheren. Gebruikmakend van de AI oplossingen van Source.ag telen deze telers verse tomaten, paprika's en komkommers voor meer dan 30 miljoen consumenten.

De Amsterdamse AI-oplossingen hebben de mogelijkheid om plantengedrag te simuleren voor het definiëren en uitvoeren van optimale teeltstrategieën. Daarbij wordt rekening gehouden met miljoenen gegevenspunten over klimaat, biologie en hulpbronnen. Source.ag werkt momenteel samen met telers over de hele wereld, waaronder Agro Care en C. Zwinkels.

Source.ag richt zich op de grootste wereldwijde segmenten voor verse groenten, zoals tomaten en paprika's, met de ambitie om uiteindelijk alle fruit -en groentetelers te helpen. Glastuinbouw levert tot 15 keer hogere opbrengsten op zonder dat er agrarisch land nodig is en verbruikt tot 20 keer minder water ten opzichte van traditionele teelt.

Source.ag CEO en medeoprichter Rien Kamman staat op 16 november op het podium tijdens de Growth Summit-track van de Web Summit en licht toe hoe Source.ag plantkunde ontrafelt met behulp van AI. Ook legt hij uit hoe het bedrijf in slechts drie jaar hypergroei heeft doorgemaakt.

Rien: "De wereldwijde vraag naar glastuinbouw neemt toe, maar de uitbreiding ervan wordt belemmerd door een gebrek aan geschoolde telers en ongekende economische en klimaatgerelateerde uitdagingen. Sinds onze oprichting drie jaar geleden is het onze missie om telers wereldwijd te voorzien van AI-software, waarmee ze succesvolle landbouwbedrijven kunnen opstarten, beheren en laten groeien. Het resultaat is dat telers toegang vergroten tot voldoende fruit en groenten voor iedereen, op een klimaatbestendige en efficiënte manier. We zijn verheugd dat inmiddels meer 200 glastuinders wereldwijd gebruik maken van de AI oplossingen van Source.ag en deze telers nu verse tomaten, paprika's en komkommers produceren voor meer dan 30 miljoen consumenten.’’

Extra financiering
Source.ag heeft onlangs zijn Serie A-financiering van € 25,26 miljoen afgerond, waarmee het totale financieringsbedrag op € 36,48 miljoen komt. Het bedrijf gebruikt de recente investeringen om producten op de markt te brengen voor telers wereldwijd. Source.ag lanceert binnenkort Source Cultivate.

Door gebruik te maken van een digitale kopie (digital twin) van een kasfaciliteit, kan Source Cultivate de plantenbiologie simuleren en het verwachte gebruik van hulpbronnen en opbrengsten voorspellen voor alle weken van het seizoen. Deze technologie zal ook worden aangepast aan specifieke cultivars, waardoor telers betere beslissingen kunnen nemen om hun bedrijfsresultaten en opbrengsten te maximaliseren.

Source Control
Een tweede product dat gepland staat voor release is Source Control, dat telers' teeltstrategie verrijkt door autonoom een irrigatiestrategie te creëren en uit te voeren door AI en weersvoorspellingen te combineren met werkelijke plantontwikkelingsgegevens. De voorkeuren van telers voor een bepaalde teeltmethode worden in aanmerking genomen door de flexibele implementatie van de onderliggende modellen. Een pilot die de afgelopen 6 maanden is uitgevoerd in samenwerking met Rainbow Growers - gericht op intering strategie zonder tussenkomst van telers - werd gekenmerkt door een hogere dan gemiddelde nauwkeurigheid.

CEO en medeoprichter Rien Kamman van Source.ag zal op 16 november om 14:37 GMT live op het Growth Summit-track podium verschijnen tijdens de Web Summit in Lissabon.


Links Ernst van Bruggen en rechts Rien Kamman.

Voor meer informatie:
Source.ag
info@source.ag
www.source.ag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.