Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
pilot Source Control gepresenteerd

Source.ag brengt Nederlandse en Belgische telers samen op eerste Source Growers Event

Source.ag nodigde op 27 september meer dan 75 tomaten-, paprika- en komkommertelers uit Nederland en België uit voor het eerste Source Growers Event. Het evenement, georganiseerd door het AI-bedrijf, bood telers de gelegenheid om de laatste ontwikkelingen in de sector te bespreken, ideeën uit te wisselen en te netwerken.

Presentatie pilot
Een van de hoogtepunten van het evenement was de onthulling van de resultaten van de Source Control pilot, gepresenteerd door Lotte Adema, Product Manager bij Source.ag, die in samenwerking met Rainbow Growers Middenmeer werd uitgevoerd.

Source Control verrijkt de teeltstrategie van de teler door op autonome wijze een irrigatiestrategie te creëren en uit te voeren. Door kunstmatige intelligentie en weersvoorspellingen te combineren met actuele plantdata wordt de ideale intering en EC-management geïmplementeerd. De voorkeuren van de telers voor een bepaalde teeltmethode worden meegenomen door een flexibele implementatie van de onderliggende modellen.

Gedurende het afgelopen halfjaar werden in de kassen van Rainbow Growers Middenmeer autonome tests uitgevoerd gefocust op intering-strategie. De intering-strategie werd uitgevoerd zonder tussenkomst van de teler en gerealiseerd met hogere accuratie dan gemiddeld. In de laatste twee weken van september breidde Source.ag de autonome watergift uit om de belangrijkste cultivatie KPI's zonder interventie van de teler te behalen.


Rien Kamman van Source.ag spreekt de zaal toe

Het evenement bood ook een platform voor externe sprekers, waaronder Maurits van de Ven, oprichter van Plantible Foods, en Evert Jaap Lugt, directeur bij YES!Delft.

Naast de informatieve sessies werden er workshops gehouden, waar telers samenkwamen om hun ervaringen te delen en gezamenlijk toekomstige ontwikkelingen van Source te bespreken.

Voor meer informatie:
Source.ag
[email protected]
www.source.ag

Publicatiedatum: