Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepanelenkas voor Royal Pride

Bij Royal Pride in Middenmeer liggen er meer dan 70.000 zonnepanelen op een kas van 15 hectare. Het project is goed voor 31,2 megawatt. Het kassencomplex is uitgerust met geïntegreerde zonnepanelen, die voldoende licht doorlaten om bepaalde gewassen onder te laten groeien.

Het zullen geen tomaten en komkommers zijn. Voordat de definitieve keuze gemaakt wordt over de teelt, willen de telers eerst precies weten wat de weersomstandigheden in de open kas zijn en hoeveel licht er daadwerkelijk naar binnen komt, zo valt te lezen in het Financieele Dagblad.

GroenLeven realiseert het agri-PV-project. In Nederland is schaarste op het net, maar in de omgeving van Royal Pride was nog ruimte. Bovendien beschikte het bedrijf over grond waar een kas op zou komen. Dat is een speciale kas geworden die elektriciteit opwekt waarmee grootverbruikers in de buurt aan de slag kunnen.

Bron: FD / GroenLeven

Voor meer informatie:
GroenLeven
[email protected]
www.groenleven.nl

Publicatiedatum: