Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ionspecifieke metingen zijn nauwkeurig en betrouwbaar"

De afgelopen jaren is binnen het onderzoek "Ionspecifiek telen" de ionspecifieke meter getest, de bemesting per fertigatiegift geoptimaliseerd en de stelling getoetst dat sub-optimale bemesting productiekost getoetst. Margreet Schoenmakers van Stichting Kennis in je Kas vertelt meer over de conclusie van het project.

Het apparaat heeft een voldoende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bereikt om in de praktijk te worden gebruikt. Met meer informatie over de samenstelling van de drain kunnen telers met meer vertrouwen het drainwater recirculeren en lozing voorkomen. Dit draagt bij aan het uiteindelijke doel om de emissie van nutriƫnten naar water terug te brengen tot nagenoeg nul.

Met meer informatie over de samenstelling van het drainwater kunnen telers de blootstelling van planten aan suboptimale concentraties in de matten verminderen, wat bewezen energie kost voor de plant. Laboratoriumproeven lieten zien dat het zuurstofverbruik door de wortels hoger is bij een sub-optimale voedingsoplossing.

Het rapport is hier te bekijken.

Bron: Stichting Kennis in je Kas

Publicatiedatum: