Aquaponicteler ziet hogere productie na substraatwissel

De aquaponic van Yongjin is gevestigd in de buurt van Seoul in Zuid-Korea en levert saladegroenten aan de meest luxe supermarkten van de hoofdstad. Dat is niet altijd zo geweest. Vier jaar geleden nam Farmers F.D. contact op met Koppert Korea toen de sla niet goed groeide. Koppert Korea vertegenwoordigt Jiffy dat telers helpt met groeioplossingen.

"Ik realiseerde me dat de keuze van substraat het belangrijkste is om kasplanten gezond te houden," zegt Yongjin Oh, voorzitter van Farmers F.D.

Een hightech teeltoplossing
Er moest met een aantal factoren rekening worden gehouden. Voor Farmers F.D. is de belangrijkste prioriteit voedselveiligheid aangezien de gewassen rauw geconsumeerd worden. Daarnaast had het bedrijf een milieu- en visvriendelijke oplossing nodig. Daarom adviseerde Koppert om Jiffy-7C Pellets te testen. De pellets zijn gemaakt van RHP-gecertificeerde kokos. Dat is een natuurlijk bijproduct van de kokosverwerkende sector. Ze zijn volledig industrieel composteerbaar omdat het gaas dat ze bij elkaar houdt gemaakt is van volledig natuurlijk PLA, niet van fossiel plastic.

Jiffy paste één van zijn hightech teeltplossingen toe: de 42mm x 55mm J-7C Pellet. De voordelen daarvan zijn goede gewassen, natuurlijke kokos die niet giftig is voor vissen en een goede water-luchtverhouding voor een sterke wortelontwikkeling die algengroei onderdrukt. De substraat blijft intact ondanks PLA-gaas om rommel te verminderen en kan gehydrateerd worden verzonden. Ook kan de substraat opgeslagen worden om kosten te besparen.

Koppert Korea en experts van Jiffy ondersteunden F.D. tijdens en na de proefperiode om ervoor te zorgen dat de klant optimale resultaten behaalt. De teeltoplossing blijkt eenvoudiger dan verwacht. Een zogenaamde Jiffy Plug Expander werd toegevoegd aan de bestaande opstelling voor extra tijd- en arbeidsbesparing. Het resultaat is dat de kosten van F.D. gedaald zijn nadat het bedrijf is overgestapt op J-7C Pellets. Daarnaast is het niet ten koste gegaan van de prestaties. De opbrengst en kwaliteit zijn zelfs toegenomen omdat de pellets het hele jaar door een sterke wortelgroei stimuleren.

"We hebben allerlei soorten groeimedia geprobeerd," zegt Yongjin Oh. "J-7C Pellets resulteerden in de beste groei van gewaswortels. Zelfs in de zomer of winter wanneer de groeiomstandigheden slecht zijn."

Voor meer informatie:
Jiffy Products International
Tel.: +31(0)78 2062200
sales@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.