"Laat teler tactiek doen en AI de dagelijkse beslissingen"

"Onze software zorgt ervoor dat telers minder tijd hoeven te besteden aan operationele kwesties en meer tijd kunnen steken in tactische besluitvorming in de kas", vertelt Kenneth Tran, oprichter en CEO van Koidra.

Koidra is een leverancier van intelligente automatiseringsoplossingen om de teelt in kassen, vertical farms en andere industriële omgevingen te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is om de gewasopbrengst te verhogen en tegelijkertijd de kosten laag te houden.

In de kas werkt het AI-programma van Koidra door gegevens van verschillende kassensoren te combineren om de status van het gewas vast te stellen. Het programma combineert gegevens over vochtigheid, temperatuur, nutriëntenniveaus, irrigatie, belichting etc..

Koidra bij de Homegrown Innovation Challenge in 2023

Versterkend leren een uitdaging in steeds veranderde kasomgeving
Kenneth legt uit dat het product van Koidra modelgebaseerd versterkend leren inhoudt. Dat verschilt ten opzichte van het traditionele machinaal leren, waarbij gegevens worden verzameld om de omgeving te begrijpen en inzicht te bieden zonder actie te ondernemen. Reinforcement Learning (RL) is de wetenschap van besluitvorming dat is gebaseerd op het aanleren van het optimale gedrag in een omgeving om de maximale opbrengst te krijgen.

In een kas betekent dit het gebruik van sensoren en camera's om de status van het gewas te herkennen. Vervolgens kan de kas automatisch aangepast worden om de groei van het gewas te optimaliseren. Reinforcement learning vormt de basis van de Autonomous Greenhouse Challenge. Dat is een initiatief georganiseerd door WUR dat verschillende internationale teams uitdaagt om op afstand een gewas te telen met behulp van AI en agrorobotica. Koidra is bekend bij de Autonomous Greenhouse Challenge (AGC) en vorig jaar nog onderdeel van het winnende team.

"Hoe verder we komen, hoe meer uitdagingen we zien die moeten worden opgelost. Deze techniek kan niet alleen in de glastuinbouw toegepast worden. Klimaatbeheersing kan ook in andere sectoren toegepast worden."

Van Autonomous Greenhouse Challenge naar een commerciële kas
Na het succes in de Autonomous Greenhouse Challenge wil Koidra zijn techniek naar kassen brengen en maakt het kennis met Great Lakes Greenhouses. Dat is één van de grootste komkommertelers in Noord-Amerika.

"Voortbouwend op onze recordopbrengst voor lange Engelse komkommers tijdens de Autonomous Greenhouse Challenge in 2018, hebben we in 2022 een proef uitgevoerd met Great Lakes Greenhouses. We hebben hen geholpen de opbrengsten van hun mini-komkommers met 19,6% te verbeteren. De uitdaging met nieuwe techniek is dat we veel technologieën zien, maar dat ze geen data of cijfers delen. Bij Koidra beschikken we over de meeste data als het om kaskomkommers gaat."

Met het model van Koidra hebben telers altijd de mogelijkheid om te schakelen tussen handmatig en automatische invoer.

"Telers kunnen een hogere teeltopbrengst verwachten bij het gebruik van onze software en meer autonomie. Die realtime operationele beslissingen kunnen over het algemeen vrij eenvoudig te automatiseren zijn, en de huidige technologie stelt ons in staat deze beslissingen door te geven aan AI."

Koidra wil graag doorgaan met het implementeren van zijn AI-oplossingen in meer kassen om meer telers hogere teeltopbrengst en autonomie te bieden.

Voor meer informatie:
Koidra
Tel: +1 425 276 8400
hello@koidra.ai
www.koidra.ai


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.