Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vroeger huurden we er in de winter kassen bij, tegenwoordig draaien we het om"

Start van Duitse vraag geeft weer reuring in de tent bij Daily Fresh Radish

Tholen - De radijsmarkt komt uit een traditioneel zeer rustige periode, maar dat is volgens John Grootscholten van Daily Fresh Radish uit Naaldwijk niets bijzonders. "Veel klanten hebben het hele voorjaar en zomer actief radijs verkocht en zetten vervolgens in september en oktober in op andere groenten en fruit en voeren dan geen acties meer met radijs."

"Hier spelen wij, maar andere radijstelers ook op in door minder te zaaien voor deze rustigere periode. We maken van de nood een deugd en hebben de grond gestoomd en het hele bedrijf schoongemaakt, zodat we weer klaar zijn voor de winterdrukte. Traditiegetrouw barst zo rond 1 november de vraag vanuit Duitsland weer los. In de zomer hebben de Duitsers eigen buitenradijs uit de Pfalz-regio, die hebben ze in de winter niet en daardoor importeren ze vooral uit Italiƫ en Nederland."

"Toevallig kreeg ik deze week al het bericht dat de eerste Duitse klanten weer wilden gaan beginnen; als gevolg van wat slechter weer gaan ze dit jaar wat eerder van start, dus nu komt er weer wat meer reuring in de tent", vertelt de radijsteler. "Prijzen lagen de laatste tijd gemiddeld op een wat lager niveau voor de tijd van het jaar, maar zullen nu ook weer op gaan lopen. We hebben dit jaar een vergelijkbaar volume rode radijs als vorig jaar. De laatste jaren neemt ook de vraag naar specialties toe, maar die zaaien, telen en bossen we puur op bestelling."


Rainbow Radijs

"Weet je, als de Duitsers aan onze radijs gaan trekken, dan zitten we in feite vol en kunnen we er eigenlijk geen andere landen en klanten meer bij hebben, omdat we het volume dan niet hebben in de winter. Wij telen in de winter al op een dubbel areaal ten opzichte van de zomer. Daar spelen we echt op in door meer locaties te benutten. Vroeger huurden we hiervoor in de winter kassen bij, dat hebben we de afgelopen jaren omgedraaid door zelf een aantal kassen te kopen en die in de zomer te verhuren. Zo hebben we zekerheid en zorgen we dat we onze eigen kassen het hele jaar goed benutten."

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
Verkoop: Rik Hofland 0641 624211
John: +31(0)6 51 592838
Dennis: +31(0)6 54 244414
[email protected]
www.dailyfreshradish.nl