Hagdorn Tomaten gaat automatisch wittevlieg bestrijden met AI-monitoringssysteem

Het Duitse familiebedrijf Hagdorn Tomaten maakt gebruik van Trap-Eye. Dat is een geautomatiseerd vangplanten monitorsysteem dat AI gebruikt om IPM-scouting nauwkeuriger, sneller en betaalbaarder te maken. Het systeem van Biobest moet een beter wittevliegbestrijdingsprogramma opleveren.

De tomatenkwekerij van 6 ha is gevestigd in Hochdorf, aan de rand van Strohgau, ten noordwesten van Stuttgart. In het verleden waren ze sterk afhankelijk van een handmatig detectiesysteem op basis van beelden, om de aanwezigheid van witte vlieg op gele vangplaten te monitoren.

“We plaatsten 30 vangplaten per hectare”, legt Heiko Hagdorn uit. “Deze werden om de vijfde rij in het gewas gehangen, op 10 meter afstand van elkaar. Vervolgens kostte het gemiddeld 1,5 uur arbeid per hectare per week om met deze technologie door het gewas te lopen en de vallen te monitoren.”

Automatische plaagdetectie
De teler is blij met de eenvoudige manier van installatie en de werking. "Het produceert zeer scherpe, heldere beelden die bijdragen aan een nauwkeurige, automatische detectie van plaaginsecten. Het levert aanzienlijke arbeidsbesparingen op en eenmaal geïnstalleerd, hoeft het team enkel periodiek de gele vangplaten te vervangen.”

"Voor ons zijn de belangrijkste pluspunten: de verbeterde plaagdetectie, de betrouwbare tellingen en de duidelijke gegevenspresentatie op het online portaal", zegt hij. “Het systeem werkt heel goed. We hebben het zelf geïnstalleerd en worden goed ondersteund door het technische team van Biobest.”

Nauwkeurige kaarten
Heiko: "De belangrijkste pluspunten voor ons zijn de verbeterde plaagdetectie, de betrouwbare tellingen en de duidelijke gegevenspresentatie op het online portaal. De nauwkeurige kaarten verschaffen ons een beter inzicht in de populatie-opbouw van plagen in het gewas. Hierdoor kunnen we nuttige insecten op precies de juiste plek uitzetten. "

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.