"Door onze kennis en netwerken in Spanje en Nederland te bundelen, maken we van 1+1 samen 3"

Samenwerking 'Gelderlanders' Paul van Groningen en Thomas Bos in Spaanse AGF-sector

Tholen - Sinds april dit jaar is Paul van Groningen in Spanje, samen met zijn vrouw Maria Elena, gestart als zelfstandig commercieel agent. "We helpen verschillende producenten, met name uit Spanje, met de verkoop van het product. Daarnaast verzorgen we een deel van de in- en verkoop van Nederlands product voor een Duitse partner."

Het merendeel gaat direct van teler naar afnemer, de producent factureert direct aan de eindklant, maar er zijn ook producenten en klanten die liever met slechts één partij te maken hebben. Voor deze klanten hebben wij een goede samenwerking gevonden met Thomasol Gestión SL in El Campello (Alicante). Onze werkwijzen komen veelal overeen en vandaar dat we ons snel gevonden hebben in het opzetten van een goede samenwerking. Door onze gezamenlijke kennis en branche-ervaring met beider netwerken in Spanje maar ook in Nederland te bundelen, denken wij dat één plus één samen drie kan zijn."


Paul en zijn vrouw Maria Elena

"Onze focus ligt op het Spaanse product met producten van betrouwbare, goede telers waarbij we werken met korte lijnen voor de lange termijn. De afzet is met name gericht op de Duitstalige landen, waarbij we naar gelang het seizoen het hele pakket voeren. Inmiddels staat het citrus- en groenteseizoen voor de deur en vanaf de lente komt het steenfruit- en meloenenseizoen op gang", vertelt Paul.

De aanwezigheid in Spanje heeft volgens hem zeker voordelen. "Het is van hier makkelijker om even naar een teler te gaan. Vanaf volgende maand verhuizen we voor een aantal maanden naar het zuiden. Daar komt het gros van de handel vandaan, dus daar moeten we dan zijn. Het is tenslotte goed om zelf te zien hoe de producten er voor staan."

"Voor komend seizoen is het vooralsnog erg moeilijk om te zeggen wat er gaat gebeuren. Het afsluiten van seizoenscontracten is erg lastig. Door de rare omstandigheden de afgelopen jaren zijn veel telers, maar ook klanten onzeker. Wat doet het weer? Wat gaat de uiteindelijke gasprijs worden? Ook de verhoogde ziektedruk omdat er voor bepaalde plagen geen adequate gewasbeschermingsmiddelen zijn of niet zijn toegestaan, verhoogt de onzekerheid bij de teler."

"Als alles meezit en het weer super is, zal er ruim voldoende product zijn. Maar een paar dagen noodweer of een ziekte in de planten kan de situatie zomaar doen omslaan naar heftige tekorten. Uiteindelijk is niemand gebaat bij afspraken die niet nagekomen worden, dus vandaar dat veel telers liever op basis van weekprijzen en beschikbaarheid werken. Wij staan in elk geval gereed, hebben er zin in en hopen weer een mooi seizoen te mogen draaien", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
Hudepa
+34 611 537 616
paul@hudepa.com
www.hudepa.com

Thomas Bos
Thomasol
+34 965 060 305
info@thomasol.eu
www.thomasol.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.