Trio van verse kruiden in handige verpakking

Eén handige verpakking van 45 gram, met drie verschillende kruiden van elk 15 gram, is de perfecte mix om een vis- of vleesgerecht op smaak te brengen. Het heet Aromamì en is het nieuwste product van het Italiaanse Fratelli Cafaro 1989 uit de provincie Salerno. Er zijn twee versies beschikbaar: "Tris di terra", voor vleesgerechten, en "Tris di mare", voor visgerechten.

"De nieuwe Aromamì-lijn is een idee van Gianluca Cafaro, directeur communicatie en verpakkingen van het bedrijf. Met dit nieuwe voorstel kan de consument, in plaats van drie verschillende verpakkingen met elk één kruid te kopen, nu één handig formaat met 3 producten aanschaffen. Dat is gemakkelijker en duurzamer, want het betekent minder verpakking en minder logistieke kosten", zegt Walter Cafaro, commercieel directeur van Fratelli Cafaro 1989.

"De "Tris di terra" bestaat uit salie, tijm en rozemarijn, de "Tris di mare" uit peterselie, dragon en dille. De trio's zullen het hele jaar door verkrijgbaar zijn en onze klanten kunnen er ook zelf een samenstellen, door te vragen een bepaald kruid door een ander te vervangen. Bovendien kunnen we op verzoek ook formaten van 60 en 75 gram leveren", legt Walter uit.

Fratelli Cafaro 1989 is gevestigd in Eboli, in het hart van de vlakte Piana del Sele, en is gespecialiseerd in de teelt en afzet van baby leaf en aromatische kruiden, 12 maanden per jaar. Met een areaal van 170 hectare beschikt het bedrijf over een zeer gevarieerd productassortiment, met rozemarijn, salie, tijm, munt, dille, koriander, dragon en gladde en gekrulde peterselie in het kruidensegment en rucola, veldsla, groene en rode sla, tuinkers, babyspinazie, de donkerrode slasoort bull’s blood, rode snijbiet en zuring in het baby leaf segment.

"Dit jaar komt er 18 hectare bij voor de teelt van baby leaf. Bovendien zullen we het assortiment uitbreiden met erwtenscheuten. In een eerste fase zullen we dit product exporteren naar Denemarken, maar we zijn ook van plan het aan te bieden aan sterrenrestaurants hier in Italië", zegt de commercieel directeur.

"Ook ons kasareaal wordt met 20 hectare vergroot, met moderne overdekte structuren. 80% daarvan is voor de teelt van baby leaf, de resterende 20% voor kruiden", zegt Walter.

95% van de export van Fratelli Cafaro 1989 gaat naar Europa. "We hebben ons nu tot doel gesteld nieuwe bestemmingen te bereiken, zoals Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. En daarom zullen we voor het eerst als exposant deelnemen aan een vakbeurs. Onze voorkeur ging uit naar Fruit Attraction in Madrid, want het evenement vindt plaats in oktober, aan het begin van ons seizoen. Het is dus een strategisch moment om nieuwe commerciële relaties te kunnen aangaan. En aangezien Spanje een van onze concurrenten is in de teelt van baby leaf en aromatische kruiden, is het extra interessant daar deel te nemen aan een beurs. We zullen er al onze producten voorstellen, ook de nieuwe trio’s."

Fratelli Cafaro exposeert van 3 t/m 5 oktober op Fruit Attraction (stand 3 B00D).

Voor meer informatie:
Fratelli Cafaro
Via Della Piana 154
84025 Eboli (SA) - Italië
Tel: +39 (0)828 601155
info@fratellicafaro1989.it
www.fratellicafaro1989.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.