Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse zwarte peper telen in Nederland: "Veel lekkerder dan het gedroogde spul"

Tijdens een onderzoek naar peperkweek in de Nederlandse kas, ontdekten onderzoekers van Wageningen Plant Research hoe lekker verse zwarte peper is. Kan er een markt gecreëerd worden voor dit nieuwe product? Bij BNR vertelde onderzoeker Filip van Noort erover.

‘Kun je zwarte peper in een kas kweken zonder pesticiden en zonder zware metalen?’ Dat was de vraag waar het onderzoek de onderzoeker in 2014 mee begon. Op dat moment was er een tekort aan kwalitatieve zwarte peper. Kon het niet gewoon in Nederland geteeld worden? Inmiddels is Van Noort bezig niet alleen de besjes te kweken, maar wil hij ook een nieuw product op de markt brengen.


Peperbesjes. Foto: WUR

"Tijdens ons onderzoek kwam ik er gaandeweg achter dat als je peper vers eet, er veel verschil is in smaak tussen de verschillende planten, en het veel lekkerder is dan het gedroogde spul." De zwarte peper uit de supermarkt zijn de gedroogde besjes van de peperplant, geteeld in bijvoorbeeld Vietnam. De verse besjes kennen we nog niet, maar Van Noort denkt dat er ruimte is voor dit product. "Een aantal top-koks heeft al kennisgemaakt met verse peper. Een teler zou ik ook adviseren om te beginnen met de verkoop aan het hoge segment."

Bron: WUR / BNR

Publicatiedatum: