Energie-update: Winterprijs gas nog altijd meer dan 50 euro

De TTF-gasprijs is de afgelopen paar dagen toch weer in stapjes gestegen. Na het laagterecord van maandag is de prijs voor het dichtstbijzijnde maandcontract ('augustus 2023') donderdag afgesloten op 28 euro per megawattuur. Vrijdagochtend opende de markt op 28,50 euro om door te stijgen naar bijna 30 euro. In deze voorlopig laatste energie-update (op 7 augustus pakken we de draad weer op) een blik op de korte- en langere termijn gasprijzen en de gasvoorraden.


TTF-gasprijs 'augustus 2023' t/m 20 juli 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers.

Voor komende winter liggen de TTF-prijzen vrijdag 21 juli boven de 50 euro per megawattuur. De contractprijs voor kwartaal 1 van 2024 ligt op ruim 55 euro. Hier is sprake van een harde prijsstijging in vergelijking met bovenstaande grafiek. Ook lag de prijs begin deze week hier niet zo laag (48 euro) als een maand eerder, toen de prijs nog 43 euro aantikte. Met andere woorden: voor komende winter is er nog altijd sprake van onzekerheid over wat er gaat gebeuren, al lijkt komen de prijzen niet meer zo hoog als afgelopen zomer toen ook de vulling van de gasopslagen ver achterbleef bij dit jaar.

Inmiddels zijn de Nederlandse gasopslagen met ruim 85% gevuld, zo blijkt uit een nieuwe Haagse update vanuit het ministerie van EZK op 21 juli.

Op het huidige tempo zitten de opslagen eind augustus vol.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.