Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren en tuinders pakken uit met o.a. kersenpluk en opendag bloembollen

Het wordt dit jaar de derde editie van 'Boeren en tuinders pakken uit in de zomer'. Tijdens deze actie organiseren boeren en tuinders door heel Nederland activiteiten. Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zijn alle activiteiten in de regio te vinden. Zo is mogelijk om van 22 tot en met 29 juli zelf kersen te plukken in Dreischor en is er een open dag op 22 juli bij bloembollenbedrijf Pepping in Egmond aan den hoef. De actie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Kersen plukken
Bij de SchouwseKers is het op 22 en 29 juli 2023 (tussen 10.00 – 16.00 uur) mogelijk om zelf kersen te plukken. Deelname is gratis. De kersen die men heeft geplukt en graag mee naar huis wil nemen, worden gewogen en afgerekend bij de kassa. Inschrijven is mogelijk via de website.

Open dag bij bloembollenbedrijf
Op 22 juli, wanneer ze volop in de verwerking van de voorjaarsbloeiende gewassen zitten, opent bloembollenbedrijf van gebr. Pepping de deuren voor iedereen die altijd al eens een bloembollenbedrijf van binnen heeft willen zien. Er worden rondleidingen gegeven en er is alle ruimte om vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.

"Er wordt veel gepraat over de kloof. Maar met alleen praten los je niks op. We nodigen daarom iedereen uit om deze zomer te genieten van het platteland. Er zijn ontzettend leuke activiteiten, voor iedereen", zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. "De activiteiten zijn door het hele land. De afgelopen jaren werden mensen er echt blij van en wij hopen ook dit jaar weer heel veel mensen blij te maken en een leuke ervaring te bezorgen."

Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. Boeren en tuinders zorgen dagelijks voor het eten en drinken en dat men kan genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: