Duurzaamheid bij tomaten is geen zwart-witverhaal. Om te weten of Belgische tomaten duurzamer zijn dan tomaten geïmporteerd uit warme landen, moet gekeken worden na het ecologische, economische en sociale aspect van tomatenteelt. Tessa Avermaete, bio-economie van KU Leuven licht de vraag toe in een video van Vilt teevee.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Beperking van energie- en CO2-gebruik in teelt low-chill aardbeien
-
"Goede planten beginnen met goede zaden"
-
Preventieve bloemverwijdering tegen trips en Didymella in komkommerkassen
-
Vergelijking tussen standaard en nieuwe peterselierassen
-
Inzicht in praktijkomstandigheden voor Canadese en Amerikaanse telers
-
Fossielvrije hoogproductieve slateelt op water
-
"Voorkom virussen met effectieve hygiëneprotocollen"
-
"Een lage luchtbeweging is genoeg om Botrytisproblemen te beperken"
-
Lancering Natuurfenomeen-kalender
-
Aan de slag met biodiversiteit in acht stappen