Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Universiteit Maastricht bouwt high-tech onderzoekskas

De Universiteit Maastricht is gestart met de bouw van een speciale kas voor wetenschappelijk onderzoek gericht op de land- en tuinbouw van de toekomst op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

De Venlose kas is een belangrijk onderdeel van het Brightlands Future Farming Institute en biedt ruimte voor onderzoek naar teelt-technieken, ontwikkeling van planten, optimalisatie van gezonde voedingsstoffen en productie.

Eén van de grootste maatschappelijke uitdagingen van dit moment is volgens de universiteit het vinden van oplossingen om de wereldbevolking in 2050 te voeden. Naar verwachting zal de kas eind 2023 gereed zijn. Brightlands Future Farming Institute
De nieuwe onderzoekskas maakt deel uit van het Brightlands Future Farming Institute, een kennisinstituut van de Universiteit Maastricht. Het instituut heeft als doel het bijdragen aan de technologische en maatschappelijke uitdagingen in de agrifood-sector door onderzoek, innovatie en kennisontwikkeling.

Verbinding tuinbouw en gezondheid
Dankzij onder andere de nieuwe kas wordt de verbinding gelegd tussen de primaire en veredelingssector enerzijds en de gezondheidsexpertise van de Universiteit Maastricht en de regio anderzijds. Daarnaast wordt kennis en expertise op het gebied van sensoren, robotica, kunstmatige intelligentie en datamanagement binnen de Universiteit Maastricht gekoppeld aan de kasproductie en (hightech) maakindustrie in de regio.

De onderzoekskas komt op de Brightlands Campus Greenport Venlo en wordt gebouwd met steun vanuit de Regio Deal Noord-Limburg, BASF’s vegetable seeds business, de gemeenten in Noord-Limburg en de Provincie Limburg.

Nieuwe ontwikkelingen
Naast de nieuwe onderzoekskas zijn laboratoria en aanpalende faciliteiten voor wetenschappelijk personeel in ontwikkeling. Op deze manier kan hoogwaardig onderzoek tot stand komen, zowel fundamenteel als toegepast, binnen het instituut en in samenwerking met onderwijs- en business partners. Naar verwachting zal de kas eind 2023 gereed zijn.

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo 

 

Publicatiedatum: