Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoekscoördinator land- en tuinbouw bij Hogeschool Gent

Op 17 april 2023 heeft Lieve Vermeiren de fakkel doorgegeven aan Annelies De Roissart als onderzoekscoördinator bij AgroFoodNature.

Sinds 2020 kent het de Hogeschool Gent (HOGENT) onderzoek rond land- en tuinbouw, voeding en natuur zijn plek in het onderzoekscentrum AgroFoodNature. Nu, 3 jaar later, blikt AgroFoodNature tevreden terug op een geslaagde start. Een team van 30 onderzoekers richt zich op praktijkgericht onderzoek voor het het verduurzamen van de landbouw en voedselverwerking. Dit doen de onderzoekers met aandacht voor natuur en biodiversiteit.

Onder coördinatorschap van Lieve Vermeiren ontwikkelde het onderzoekscentrum een duidelijk onderzoeksprofiel en vond het zijn plaats in het onderzoekslandschap. Intussen vaart AgroFoodNature een koers met een uitgebreid projectportfolio.

Sinds februari heeft Lieve een nieuwe uitdaging aangenomen en draagt ze met haar ervaring bij aan de Directie Onderzoek van HOGENT. Ze draagt nu de fakkel over aan AgroFoodNature-onderzoeker Annelies.

Annelies werkt er al sinds de start van het centrum en zetelt al enige tijd in het kernteam van AgroFoodNature. Naast vele jaren onderzoekservaring in geïntegreerde gewasbescherming en agrobiodiversiteit, staat Annelies bekend als project en people manager. Ze is capabel om AgroFoodNature te kunnen leiden met kennis van zaken zodat het centrum verder kan bijdragen in de transitie naar een toekomstbestendig voedselsysteem dat zorg draagt voor zijn omgeving en ook op sociaal vlak niemand achter laat.


Lieve Vermeiren en Annelies De Roissart

Voor meer informatie:
AgroFoodNature Hogent
Geraard de Duivelstraat 5
9000 Gent, België
Tel: +32 (0)9 243 33 33
[email protected] 
www.hogent.be 

Publicatiedatum: