Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdere afbouw activiteiten Infarm in Europa

Infarm kondigt verdere inkrimping aan. Ook de activiteiten van de Vertical Farming startup in Frankfurt en Kopenhagen worden afgebouwd, terwijl deze locaties eerder nog werden aangemerkt als focusgebied.

Infarm is bekend geraakt vanwege hun vertical farming installaties onder andere in supermarkten. Afgelopen najaar maakte het bedrijf al bekend de activiteiten, onder andere in Nederland, af te bouwen. Dit  als gevolg van de moeilijke marktsituatie met hoge energieprijzen en ook uitdagingen op de financiĆ«le markten.

Infarm gaf toen aan te focussen op een paar markten, waaronder Frankfurt, Kopenhagen en Toronto. "Hier hebben we sterke relaties met retailers en omvangrijke contracten afgesloten, zodat deze locaties in 2023 winstgevend kunnen zijn." Ook kondigde het bedrijf de opening aan van hun Growing Centre in Baltimore (Maryland, VS). Door zich te richten op hun ACREs, teeltsystemen op industriele schaal, in plaats van op de kleinere teeltsystemen in supermarkten, wilde het bedrijf de productiekosten verder omlaag brengen.

In februari van dit jaar werd er opnieuw ingegrepen en werd de sluiting van locaties in het VK, Frankrijk, Nederland en Japan bekend gemaakt.

Nu is er in een update van een brief aan het personeel aangekondigd dat Frankfurt en Kopenhagen zijn of worden gesloten, juist de markten waar het bedrijf afgelopen najaar nog potentie in zag.


Voor meer informatie:
Infarm
www.infarm.com

Publicatiedatum: