Marconi Vivai investeert in LED

"Ik ben blij dat mijn kinderen blijven investeren en innoveren"

"Mechaniseren en automatiseren betekent ook respect hebben voor het eigen personeel", zegt Fausto Marconi, oprichter van de Italiaanse kwekerij Marconi Vivai, die al 50 jaar de bedrijfstaken steeds meer probeert te automatiseren om ze op die manier gemakkelijker en minder vermoeiend te maken voor de werknemers. Het werk van Fausto wordt nu voortgezet door zijn drie kinderen en kleinkinderen. 

Massimo, Fausto en Riccardo Marconi

"Met een productie van ruim 200 miljoen zaailingen per jaar zijn we een referentie in de Italiaanse tuinbouwsector", legt Massimo Marconi uit. "Onze activiteit is onderverdeeld in 4 gebieden: bladgroenten, groenten voor de substraatteelt, industrietomaten en vruchtgroenten. Ongeveer 20% van onze productie gaat naar het buitenland. We hebben onlangs tal van investeringen gedaan om de faciliteiten uit te breiden en ze in alle opzichten te verbeteren." 

Riccardo, de zoon van Massimo en derde generatie in de kwekerij, legt uit dat het bedrijf 6 hectare kassen en 2 hectare magazijnen heeft.

In een gesprek met Fausto keer niet je niet alleen terug in de tijd, maar krijg je ook een heel moderne visie op het bedrijf. "Ik ben altijd een voorstander geweest van investeren in innovatie. In het midden van de jaren tachtig waren mijn kassen de eerste hightech teeltfaciliteiten van de streek. Op het einde van de jaren zeventig reisde ik al naar het buitenland, waar ik zag dat Nederland Italië lichtjaren vóór was. Ik ben blij dat mijn kinderen blijven investeren en innoveren, maar ik zeg ze dat ze heel voorzichtig moeten zijn en dat ze over elke stap goed moeten nadenken. De marktsituatie is niet zoals ik die in de jaren '80 en '90 heb ervaren. De huidige tijden zijn veel ingewikkelder." 

De laatste tijd heeft Marconi Vivai ook geïnvesteerd in de vernieuwing van de belichting. In samenwerking met C-Led zijn testen met alternatieve spectra uitgevoerd om tot een optimale oplossing te komen. Op dit moment is men begonnen met het vervangen van de natriumlampen in de kas en de resultaten zijn zeker bemoedigend. De samenwerking tussen beide bedrijven, die al jaren loopt voor de belichting in de entkamers, wordt nu versterkt voor de belichting in de kas. 

"Dankzij het juiste licht, dat voor elke fase anders is, wordt de kwaliteit van de planten verbeterd en wordt er bespaard op energieverbruik", zegt Raffaello Montanari van C-Led. "Door de juiste lampen te kiezen, merken we een verbetering in de kwaliteit van de planten zoals tomaat, basilicum, komkommer, aubergine en paprika, met een energiebesparing van 50%", vult Massimo Marconi aan. 

Raffaello Montanari van C-Led (uiterst rechts), samen met Riccardo, Massimo en Fausto Marconi in de kas van Marconi Vivai

"Innovatie is een constante in ons bedrijf, ook omdat we altijd concurrerend willen zijn en zo goed mogelijk willen voldoen aan de behoeften van onze klanten, zowel Italiaanse als buitenlandse", besluiten Fausto, Massimo en Riccardo. 

Voor meer informatie:
C-Led 
Via Gambellara, 34 
40026 Imola (BO) – Italië
Tel: +39 (0)542 654980
info@c-led.it  
www.c-led.it 

Marconi Vivai  
Strada Levata, 9 
Roverbella (MN) - Italië
Tel: +39 (0)376 696706/7
info@marconivivai.it 
www.marconivivai.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.