Eén hele grote ultrafiltratieoplossing: 96 m3/h voor Canadese teler

Mienis Water heeft kortgeleden een ultrafiltratie geïnstalleerd in Leamington, Canada. De ultrafiltratie van 96 m3/h die Mienis Water heeft geïnstalleerd, is volgens de leverancier de grootste in de Noord-Amerikaanse tuinbouw en zal gebruikt worden om regenwater te desinfecteren.

"Aangezien waterschaarste een groot probleem is in de Leamington-regio, wilde de klant hun regenwater veilig gaan gebruiken. Ultrafiltratie is een ongebruikelijke techniek in de regio, maar aangezien andere desinfectietechnieken niet afdoende zouden zijn, was het geen moeilijke keuze om te maken. Vooral in de biologische tuinbouw", zegt Jochum Genuit van Mienis Water.


96 m3/h ultrafiltratie

Ultrafiltratie
Hij legt uit waarom hij gelooft dat ultrafiltratie de beste beschikbare waterdesinfectietechniek is. "De basis is simpel; alle andere technieken zijn gericht op het doden van de infecties, maar het dode weefsel blijft achter. Ultrafiltratie is een fysieke barrière die de infecties uit het water filtert en zorgt daardoor voor veel betere desinfectiepercentages. Een goed werkende UV- of verhittings-unit kan vaak maar 99% van alle infecties afdoden.

Mienis Water filtert met ons UF-membraan 99,999999% van alle bacteriën uit het water en 99,999% van alle virussen. Het grootste voordeel hiervan is dat het dode weefsel uit het water wordt verwijderd, waardoor het niet als voedingsbodem kan dienen voor nieuwe infecties. Daarom kiezen ook bijna al onze klanten ervoor om zowel hun drain- als inkomende waterbronnen te behandelen. Zeker als ze virusproblemen hebben in de tomaten, paprika's en komkommers."

De geïnstalleerde Ultrafiltratie van Mienis Water heeft meerdere voordelen. Omdat het lozen van water een probleem is in de omgeving van Leamington, heeft Mienis het systeem zo ontworpen dat het in een 100% gesloten loop kan draaien, dus zonder afvalwater.

Daarnaast is het systeem ook zeer energiezuinig, met een energieverbruik lager dan 0,16 kW/m3, zegt Jochum. "Verder is dit de enige ultrafiltratie op de markt die zichzelf kan onderhouden. Dit verhoogt de initiële investering iets, maar deze kosten zijn relatief snel terugverdiend op de operationele kosten."

Mienis Water is membraanspecialist. Jochum: "Met meer dan 50 jaar zijn wij de oudste bouwer van ultrafiltratie-systemen voor alle soorten waterbronnen in de tuinbouw. We hebben een solide staat van dienst opgebouwd met onze Omgekeerde Osmose en Ultrafiltratie-systemen en staan bekend om onze betrouwbare en robuuste oplossingen. Als er zich een probleem voordoet met ons systeem, zijn we 24/7 bereikbaar met onze wereldwijde ondersteuning."

Voor meer informatie:
Jochum Genuit
Mienis Water
Blokland 21
2441 EC Nieuwveen
Tel.: +31(0)6-54288682
jochum@mienis-water.nl 
www.mienis-water.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.