onthuld tijdens Indoor Ag-Con 2023

Research-as-a-service tegen een fractie van de kosten

"Met het R&D-lab van Photosynthetic voor plantenwetenschappen maken we behoorlijk wat claims: we kunnen de kosten van handmatige arbeid verlagen, de snelheid van R&D verhogen, de opbrengst verhogen en productieafval verminderen," zegt Øyvind Hasund Dahl, chief revenue officer van Photosynthetic, een dochteronderneming van Rift Labs, een Noors agtech-bedrijf.

Øyvind Hasund Dahl en Halvard Aagaard tijdens de Indoor AgCon 2023

Photosynthetic stelt vertical en indoor farms in staat om de groei te analyseren en knelpunten te identificeren en te optimaliseren om de winstgevendheid te verhogen, een hogere opbrengst te bereiken en tegelijkertijd energie- en handmatige arbeidskosten te besparen. Met het onlangs toegevoegde R&D-lab kunnen telers meerdere tuinbouwprocessen ter plaatse onderzoeken. Dit betekent dat bedrijven minder afhankelijk zijn van andere partijen om het potentieel van hun systemen en planten te onderzoeken.

Het R&D-lab van Photosynthetic voor plantkunde

Een betaalbare aanpak
Met Research-as-a-Service kan iedereen toegang krijgen tot een high-end R&D-faciliteit met toonaangevende mogelijkheden voor lichtregeling, tegen een fractie van de kosten van andere oplossingen op de markt en zonder voorafgaande investeringen, met prijzen vanaf € 1880 per maand.

De software van het bedrijf is op de cloud gebaseerd en kan worden geïntegreerd in een bestaande R&D- of productiefaciliteit om synergetisch samen te werken in plaats van tegen elkaar te concurreren. Photosynthetic fungeert als communitybuilder en werkt samen met alle belanghebbenden in de CEA-sector, waaronder telers, universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere aanbieders van R&D-outsourcing.

Het apparaat optimaliseert het energieverbruik door monitoring en analyse van groeiparameters en levert automatisch de respectievelijke energiebehoeften.

Hoe werkt het?
Het R&D-lab van Photosynthetic is gespecialiseerd in het verbeteren van productieprocessen in vertical farms in het algemeen. Echter, zoals hierboven vermeld, kunnen ze worden opgesplitst in vier verschillende elementen.

Ten eerste, de verminderde kosten van handmatige arbeid: omdat het lab een groot deel van het R&D-proces zelf automatiseert. Het is zelfregulerend. Gegevens worden automatisch verzameld, geanalyseerd en gevisualiseerd, met AI en machine learning voor verdere automatisering.

Daarnaast verhoogt het de snelheid van R&D. Dit gebeurt door een verhoogde snelheid van innovaties, d.w.z. verbeterde producten, verbeterde processen en een groter concurrentievermogen.

Bovendien wordt de opbrengst verhoogd en de verspilling in de productie verminderd: het lab maakt inzichten mogelijk in productieprocessen en het effect van verschillende inputfactoren op producteigenschappen, die kunnen worden gebruikt om de opstelling in de productie te optimaliseren en verspilling te verminderen. Met name zonder de lopende productie te beïnvloeden. Enkele voorbeelden zijn het iteratief testen van een specifiek type zaad in twee verschillende omgevingen, om bijvoorbeeld de kiemkracht te optimaliseren, de totale groeicyclusduur te verkorten of een eigenschap te selecteren.

En last but not least zullen telers meer productvariëteit en technologieselectie kunnen invoeren. Het lab maakt een directe A/B-vergelijking mogelijk tussen leveranciers of productlijnen, bijvoorbeeld twee verschillende zaadvariëteiten voor een specifiek type basilicum.

Meerdere onderzoeksmogelijkheden
"Met gegevens kun je je schaalvergroting, groei en voorspellingen baseren op meer dan alleen groene vingers. We gebruiken sensoren, camera's en andere technologieën om verschillende kenmerken te meten en inputs en outputs te correleren en deze te selecteren voor een specifieke eigenschap," merkt Øyvind op.

Zeker met inbegrip van maar niet beperkt tot; het type plant, locatie, gewicht, kiemkracht, groeisnelheid, kleur, vorm, bladgrootte, aantal bladeren, fotosynthetische activiteit, fotosynthetische efficiëntie, percentage defecten (d.w.z., ziekte, tip-burn, enz.)

Als het gaat om automatische updates op het platform, legt Øyivnd uit dat de toegang tot recepten deel uitmaakt van het platform. Recepten worden voortdurend geoptimaliseerd en geüpgraded.

"U hebt ook toegang tot een zeer ervaren intern team van wetenschappers en ingenieurs met uitgebreide knowhow op het gebied van plantkunde. Wij maken optimalisatie van alle groeiparameters mogelijk, hoewel onze gepatenteerde methode voor het regelen van belichting tot 16+ kanalen is. Hierin onderscheiden wij ons echt," voegt hij eraan toe.

Research-as-a-service
Van oudsher heeft Photosynthetic deze laboratoriumeenheden altijd verkocht, verhuurd of geleased, waarbij de klant experimenten opzet en uitvoert om de opbrengst te verbeteren, afval te verminderen, nieuwe producten te testen, enz.

"Onlangs hebben we echter "Research-as-a-Service" gelanceerd, waarbij het lab zich in wezen in onze eigen faciliteit bevindt en door ons wordt beheerd en we al het werk voor de klant doen," legt Øyvind uit.

Zodra een klant een project specificeert (d.w.z. type experiment, gewenst resultaat, beperkingen, tijdschema, specifieke soorten zaden of verbruiksgoederen die moeten worden gebruikt, enz.), wordt een tijdstip gepland op een beschikbare eenheid, terwijl daarna de benodigde materialen worden gezocht.

Vervolgens wordt het experiment van begin tot eind uitgevoerd, zoals alle fysieke handelingen, onderhoud, enz. Dit betekent dat de klant niet hoeft te investeren in ruimte, apparatuur of onderzoekspersoneel, maar toch experimenten kan uitvoeren met volledige toegang tot de resultaten via het cloudplatorm van Photosynthetic, waar ze het experiment kunnen volgen, gegevens kunnen analyseren en waardevolle inzichten kunnen produceren.

Voor meer informatie:
Oyvind Hasund Dahl, Commercial Revenue Officer
Photosynthetic (by Rift Labs)
oyvind@photosynthetic.com   
www.photosynthetic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.