Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamerleden in gesprek met teler op bezoek bij aardbeienteler Goesten

Aardbeienteler Jan Goesten uit Ammerzoden kreeg maandagochtend bezoek van Tweede Kamerleden Derk Boswijk en Henri Bontenbal van het CDA. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Veiling Zaltbommel hadden samen het initiatief genomen om de bijeenkomst, waarbij een aantal (glas)tuinbouwondernemers met de Kamerleden in gesprek kon, te organiseren. 

Uitgangspunt? Willen we de fruitteeltsector behouden en toekomstbestendig maken in Nederland, en wat heeft de sector daar voor nodig? Op LinkedIn schrijft Veiling Zaltbommel. "Aan de orde kwamen een breed aantal onderwerpen, zoals o.a. energie en energiebelasting, de netwerkproblematiek, fors gestegen arbeidskosten, gewasbescherming en water. Welke alternatieven zijn beschikbaar, en wat is de haalbaarheid en de betaalbaarheid daarvan? Ook voedselzekerheid en voedselbetaalbaarheid passeerden de revue. Allemaal uitdagingen in de teelt waar we als sector, de Haagse inzet dringend voor nodig hebben, en dat allemaal voor gezond fruit van dichtbij voor een gezonde leefstijl."

René Simons zegt in het verslag: “Het is erg nuttig om politici en telers bij elkaar te brengen en de tuinbouwsector van dichtbij en in de praktijk te laten zien. Kortom het was een zeer geslaagd bedrijfsbezoek waarin vervolgafspraken zijn gemaakt.”

Bron: Veiling Zaltbommel  

Publicatiedatum: