Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vacuümkoeler in Kenia versterkt tuinbouwexport

Kenia mikt op een grotere exportmarkt voor AGF-producten met de onlangs geopende vacuümkoeldienst in de Mitchell Cotts-terminal op de Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Verwacht wordt dat de koeldienst Keniaanse exporteurs zal helpen de kwaliteit, versheid en langere houdbaarheid van groenten, kruiden en bloemen in stand te houden.

Het Keniaanse logistieke bedrijf Mitchell Cotts Group heeft in samenwerking met Perishable Movements Kenya Limited (PMKL) en Fresh Handling Kenya Limited de eerste vacuümkoeldienst geopend in een luchtvrachtterminal in JKIA.

Verwacht wordt dat de vacuümkoeldienst de exportinkomsten van het land zal verhogen en het concurrentievermogen van de Keniaanse export op de wereldmarkt zal verbeteren. De verliezen na de oogst variëren in Kenia van 10 tot 50 procent, afhankelijk van het soort producten.

"Met de installatie van de vacuümkoeler in onze vrachtterminal zijn we ervan overtuigd dat het de telers zal helpen hun winst te maximaliseren," zei Daniel Tanui, Managing Director Mitchell Cotts Group.

"We hebben zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de dienst en zijn ervan overtuigd dat het de kwaliteit van de export van verse AGF-producten uit Kenia zal helpen verhogen," voegde Silas Kashindi, CEO Perishable Movements Kenya Limited, eraan toe.

De apparatuur kan tot 2.000 kilo AGF-producten per uur koelen en zal Keniaanse tuinbouwexporteurs helpen te voldoen aan de groeiende vraag naar de export van verse producten in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Vacuümkoeling is een snelle en efficiënte manier om de temperatuur van het product snel en gelijkmatig te verlagen, waardoor de versheid en kwaliteit van het product behouden blijft. "De vacuümkoeler is een innovatieve koeloplossing die vers geoogste producten snel koelt, waardoor de versheid behouden blijft. Het zal ook helpen afval te verminderen," aldus Esther Kabugi, Head of Operations, Fresh Handling Limited.

De tuinbouwsector levert een belangrijke bijdrage aan de Keniaanse economie en biedt werk aan meer dan 1,2 miljoen Kenianen. De sector is gestimuleerd door de toegenomen vraag naar Keniaanse producten op de internationale markten en de ontwikkeling van innovatieve technologieën zoals vacuümkoeling en verbeterde productie- en post-oogstmanagementpraktijken, die ervoor zorgen dat de producten in perfecte staat aankomen, waardoor de vraag toeneemt en de export wordt gestimuleerd.

Voor meer informatie:
Joy Ochuka
Mitchell Cotts Freight
Tel: +254 730 110 000
[email protected] 
www.mitchellcotts.co.ke  

Publicatiedatum: