Verzet tegen Spaans verbod op plastic verpakkingen

In Spanje wordt er naar verwacht deze maand nog een koninklijk besluit goedgekeurd dat een verbod stelt op plastic verpakkingen voor verse groenten en fruit in hoeveelheden van minder dan 1,5 kilogram, maar ook op andere recyclebare, biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen (met enkele uitzonderingen op basis van het risico van bederf van de groenten en fruit).

"Hiermee is geen differentiatie van de producten meer mogelijk en worden een optimale bewaring en informatieverstrekking aan de consument moeilijk", aldus telersvereniging Fepex. "Het is een maatregel die bovendien in strijd is met het bevorderen van de consumptie van groenten en fruit, met name gemaksproducten in kleine formaten."

"Het voorstel van het ministerie voor Ecologische Transitie is nog restrictiever dan wat wordt aanbevolen in de huidige richtlijnen van de EU en gaat zelfs verder dan het nieuwe voorstel dat de Europese Commissie op 30 november heeft ingediend met betrekking tot de herziening van de regelgeving van verpakkingen en verpakkingsafval. Daarom vraagt Fepex de regering het verbod in te trekken en te wachten op de nieuwe EU-regelgeving, die in de loop van 2023 zal worden besproken in het Europees Parlement en in de Raad."

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.