De Field Days Baby Leaf worden ook dit jaar weer georganiseerd door het zaadbedrijf Maraldi Sementi. De komende editie vindt plaats in het teeltbedrijf Valcalcer (via Spineta 94, 84091 Battipaglia, Salerno).

"Naast de reeds gevestigde en vorige jaren geïntroduceerde rassen, krijgen technici en telers de kans om meer te weten te komen over de rassen die pas zijn gelanceerd. Ze zijn het resultaat van voortdurende genetische verbetering om altijd mee te zijn met teelt- en marktbehoeften. Er is een hoogwaardig assortiment met een compleet pakket aan resistenties tegen de belangrijkste plantenziekten om zowel op het veld als in het pakstation goed te presteren", zegt Fabrizio Abbondanza, verkoopverantwoordelijke voor Italië.

Er zullen 52 soorten sla, 15 soorten wilde rucola, 17 soorten baby leaf snijbiet, 16 baby koolsoorten en enkele nieuwe lijnen spinazie (in totaal 19) met hoge resistentie tegen valse meeldauw te zien zijn. Verder zal het – op aanvraag – mogelijk zijn om een proefveld met 12 rassen veldsla te bezoeken. Geïnteresseerde bezoekers kunnen terecht op het teeltbedrijf van maandag 12 december tot en met zaterdag 17 december.

"Er zullen ook talloze buitenlandse delegaties zijn, onder meer uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Israël, Spanje, Nederland, Denemarken en zelfs Australië. Op het teeltbedrijf Valcalcer worden 8 kassen ingezet: twee met 16 rassen rucola, drie met 52 slasoorten, één met 17 rassen snijbieten, één met 21 hybriden van spinazie, één met oosterse koolsoorten (bij het teeltbedrijf Maisto Pierpaolo) en 2/3 kas met 12 soorten veldsla", besluit Abbondanza.

Voor meer informatie:
Maraldi Sementi 
Via Ipazia 155
47521 Cesena (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 303292
info@maraldisementi.it 
www.maraldisementi.it