Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde gezondheid en vitaliteit planten met 44% minder lab-kosten

Een vertical farm in de VS heeft recent Ketos Shield geïnstalleerd om meer dan 30 parameters voor waterkwaliteit realtime te monitoren in verschillende wereldwijde activiteiten. De farm teelt verschillende slasoorten, microgroenten, kruiden en eetbare bloemen. Uiteindelijk wil het teeltbedrijf het waterverbruik verminderen en de oogst verbeteren door het beheer van voedingsstoffen te verbeteren en het algehele waterbeheer proactiever te benaderen.

Off-site testen: arbeidsintensief en kostbaar
De vertical farm worstelde met het vorige voedingsstoffenbeheer en processen voor de fertigatie die behoorlijk arbeidsintensief en kostbaar waren. De watermonsters worden dagelijks getest op nitraten, orthofosfaten, oxidatiereductievermogen en opgeloste zuurstof in een extern laboratorium. Bovendien gebruikte het team sondes om de PH-waarde te controleren.

Omdat het bedrijf de watermonsters naar een extern laboratorium verstuurde, duurde het doorgaans 48 uur voor de testresultaten binnen waren. Soms zelfs langer voor een aantal internationale vestigingen, wat een aanzienlijke invloed had op de productkwaliteit en opbrengst. Daardoor kon het team onmogelijk realtime beslissingen nemen en werden veranderingen in het voedingsstoffenbeheer vertraagd, waardoor uiteindelijk de productkwaliteit en opbrengst beïnvloed werd.

KETOS SHIELD - Lab-Accurate Water Quality Monitoring - KETOS

Onsite en realtime waterbeheer
Omdat het teeltbedrijf meer controle over zijn activiteiten wilde en een oplossing onsite zocht, werd Ketos Shield geïnstalleerd. Deze oplossing omvat apparatuur voor bewaking op afstand voor iedere farm om het water na dosering (zie onderstaande configuratie) automatisch te bemonsteren en proactief te zorgen voor constante dosering van voedingsstoffen.

Het team heeft de Ketos oplossing zo geconfigureerd dat het automatisch de volgende parameters verzamelt en test met verschillende intervallen en zo realtime inzicht geeft in deze parameters 24/7. Calcium, nitraten en orthofosfaten waren het meest van belang.

Een calciumtekort kan leiden tot vergeling van de jongere bladeren. Dit gebeurt omdat de calciumopname in de nieuwere bladeren de groeisnelheid van de plant niet kan bijhouden. Als een plant een laag calciumgehalte heeft, zal het makkelijker beschikbare kationen opnemen waardoor de voedingsstoffenopnamer nog minder stabiel wordt.

De aanwezigheid van Borium helpt de plant bij de calciumopname. Als het Boriumgehalte laag is, kan de plant calcium minder effectief absorberen. Stabiele niveaus van deze parameters zijn cruciaal om optimale procescontrole en effectiviteit te behouden gedurende het hele voedingsstoffenbeheer.

Het Smart Water Intelligence Platform (Klik hier om in te zoomen)

Betere gezondheid en vitaliteit van de plant
Dus wat was de uitkomst van de nieuwe manier van testen? De Shield-configuratie zorgde ervoor dat het team de vormen van Borium beschikbaar voor de plant konden meten in tegenstelling tot de laboratoria die slechts het totale Boriumgehalte rapporteren (wat niet representatief is voor hoeveel Borium precies is opgenomen door de plant).

Bovendien helpt het meten en monitoren van de voedingsstoffen-concentratie in irrigatiewater bij het verminderen van onnodige, vervuilende en dure toevoegingen van meststoffen. Samen met de financiële impact, kan een teveel aan meststoffen in het irrigatiewater ook een schadelijke invloed hebben op de gezondheid en kwaliteit van de plant.


Meetfrequentie (klik hier om in te zoomen)

Kostenbesparing
Na het installeren van Ketos Shield, bespaarde het bedrijf minstens 44% op laboratoriumkosten (inclusief transportkosten en kosten van de testen in de laboratoria). De besparingen waren aanzienlijk in het hele netwerk van de farms, vooral die op internationale locaties waar transport en doorlooptijd langer en dus duurder waren.


Kosten van de testen en frequentie

Proactive Equipment Maintenance Over time, een dataset voor testresultaten werd gecreëerd en een basislijn werd vastgesteld. Na een paar maanden van data verzamelen kon het team een onregelmatigheid analyseren. De hoeveelheid opgeloste zuurstof (DO) in het water op een specifieke locatie daalde geleidelijk in de periode van een week. Na een inspectie van het watermanagement-systeem, werd een probleem met de nano-bubbler vastgesteld en opgelost.


Netwerk overzicht van waterkwaliteit (klik hier om in te zoomen)

Wereldwijd overzicht
Nu heeft het team een wereldwijd overzicht van de waterkwaliteit in iedere farm. Waarschuwingen en meldingen zijn beschikbaar in één oogopslag waardoor het operationele personeel in de vertical farm, bedrijfsmedewerkers en de R&D teams de kwaliteit en consistentie van het voedingsstoffenmanagement en waterkwaliteitsbeheer van het hele netwerk kan controleren.

"Conventionele waterbeheersystemen hebben niet de breedte en diepte die wij nodig hebben om waterbronnen te beschermen en behouden. Met Ketos veranderen wij het model van realtime waterbeheer en brengen we die data direct naar de telers," zegt Meena Sankaran, oprichter en CEO van Ketos.

De oplossingen van Ketos zijn in hoge mate aanpasbaar, met een specifieke configuratie, uniek voor iedere klant. Voor de klanten van het bedrijf in de mijnbouw is het waterbeheer vooral gericht op sporen van zware metalen. Bij vertical farming is er een grotere nadruk op macro- en micro-voedingsstoffen.

Voor meer informatie: 
KETOS Water Quality Equipment
420 S Hillview Drive
Milpitas, CA 95035, VS
[email protected]
ketos.co