Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenteler gaat ook aardbeien telen

Naast het telen van mini-troscherrytomaten gaat Kwekerij 't Woudt voortaan op één locatie, in 's-Gravenzande, ook aardbeien telen.

De gedachte om aardbeien te telen ontstond twee jaar geleden. Met de komst van Rick en Wessel van Koppen in het bedrijf is dat idee in een stroomversnelling geraakt. Zo besloten de telers om in oktober 2021 aardbeienplanten te bestellen.

De keuze om aardbeien te telen is in lijn met de visie van de telers om specialist en onderscheidend te zijn met het telen van smaakvolle en gezonde producten. "We zien markt- en groeikansen in de aardbeienteelt en het zorgt voor een stuk risicospreiding", schrijven zij in een bericht op LinkedIn.


Rick, Paul en Wessel van Koppen en Ed van der Knaap

Om van tomatenteelt naar aardbeienteelt te gaan, waren er ook aanpassingen in de kas nodig. De kas is inmiddels omgebouwd en komende week zal er geplant gaan worden, zodat de telers in februari de eerste aardbeien kunnen plukken. "Een mooie uitdaging waar wij veel zin in hebben", besluiten de telers het bericht.

Voor meer informatie:
Kwekerij 't Woudt
[email protected] 
www.kwekerijtwoudt.nl