Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'XXL-slakas' Scherzer Gemüse ingewijd

De Duitse teler Scherzer Gemüse heeft een nieuwe kas voor sla- en kruidenteelt op water laten bouwen in Dinkelsbühl. Dit weekend hielden de telers een open dag. De kas is af en in productie. In de kas staan ongeveer 2 miljoen slaplanten, zo delen de telers op Facebook. Op LinkedIn zijn foto's van de opening van de kas van 5 hectare te zien, onder meer bij Bart 't Hoen van Hoogendoorn. 

Eerder dit jaar kwam de Duitse tv een kijkje nemen in de 'XXL-slakas'. Scherzer Gemüse liet de vollegrondsteelt al in 2013 volledig achter zich. ‟In de jaren na de val van het communisme zijn voor ons steeds meer gewassen uit de vollegrond weggevallen, door onze specialisatie in de glastuinbouw konden onze collega's uit de vollegrond deze producten, zoals radijs, wortel of rabarber, in hun assortiment opnemen", vertelde Stefan Scherzer vorig jaar. De telers telen ook vruchtgroenten in een andere kas. 

Publicatiedatum: