Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
United Natural Foods en Square Roots gaan samenwerken

"Teeltbedrijven plaatsen bij distributiecentra in Noord-Amerika"

United Natural Foods en Square Roots hebben een nieuwe overeenkomst gesloten om Square Roots' overdekte farms bij geselecteerde UNFI distributiecentra te plaatsen. De eerste Square Roots farm, ongeveer 1858 m2 groot, is gepland voor UNFI's Prescott, Wis. faciliteit en zal in 2023 geopend worden.

Als onderdeel van haar Better For All initiatief, richt UNFI zich op het opbouwen van nauwere relaties met haar productleveranciers om een efficiƫnt, uitgebreid, kwalitatief hoogwaardig ketennetwerk op te bouwen dat ontworpen is om de tijd te verkorten die nodig is om producten aan klanten in de retail te leveren. De producten van de eerste Square Roots farm die bij UNFI is gevestigd, zijn bedoeld om de klanten van UNFI in Wisconsin en Minnesota te bedienen.

"De hedendaagse consument is gericht op de kwaliteit en versheid van zijn producten en vertrouwt op zijn plaatselijke supermarkt voor een consistente toegang tot lokaal geteelde voeding van hoge kwaliteit, het hele jaar door, die niet bederven de dag nadat ze het mee naar huis nemen. Onze relatie met Square Roots en hun innovatieve indoor farming model versterkt niet alleen onze toeleveringsketen en geeft de consument dagen van versheid terug, maar bevordert ook onze ambitieuze ESG-initiatieven en helpt UNFI vooruitgang te boeken bij onze doelstellingen om afval te verminderen, de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en duurzame tuinbouw en activiteiten te bevorderen," aldus Dorn Wenninger van UNFI.

"Of we nu lessen trekken uit Covid-19, of de toekomstige impact van de klimaatverandering overwegen, het is duidelijk dat we meer veerkracht nodig hebben in ons voedselsysteem. Met dit partnerschap kunnen we nu lokale voeding, geteeld door lokale telers, consequent en betrouwbaar het hele jaar door naar UNFI's netwerk van retailklanten en hun consumenten brengen. We popelen om te beginnen," zei Kimbal Musk van Square Roots.

Voor meer informatie:
Square Roots
www.squarerootsgrow.com 

Publicatiedatum: