Fenland Glasshouse Limited laat een grote verpakkingsfaciliteit bouwen voor tomaten en komkommers. CambridgeHOK bouwt de faciliteit. De faciliteit komt in Ely, in Cambridgeshire. 

In een periode van drie maanden moest er 100 ton staal, waaronder tralieliggers tot 16 m lang, door CambridgeHOK in de fabriek in Newport worden voorbereid, voordat het in etappes aan de vestiging in Cambridgeshire werd geleverd. Dit was inclusief 1.136 gelaste assemblages. Ook moest het staalwerk naar gespecialiseerde galvaniseerbedrijven met een bad van 21 m lang bad verstuurd worden.

Het is het grootste gebouw in Venlo-stijl dat ooit in de fabriek van CambridgeHOK in East Yorkshire is vervaardigd en deze faciliteit van 3.600 m2 moet klaar zijn om in maart de eerste oogst van 2023 te verwerken.

De kassenbouwer stelt dat in de strijd om de bouwopdracht 'concurrentie van internationale bedrijven' werd verslagen. 

Fenland is het nieuwste kasproject dat is gebouwd met middelen die worden beheerd door Schroders Greencoat LLP en is een van de grootste kassen die ooit in het Verenigd Koninkrijk zijn gebouwd, met een oppervlakte van meer dan 22 hectare. Het kascomplex is uitgerust met LED-belichting en wordt verwarmd met warmtepompen. 

Fenland teelt tomaten en komkommers voor Britse consumenten, zodat er het hele jaar door dagelijks duizenden verse tomaten en komkommers de schappen van Britse supermarkten kunnen bereiken.

 De staalproductie was uniek, gezien de uitdagingen door de omvang. De productie van het staalwerk stond onder toezicht van de fabrieksmanager van CambridgeHOK, Simon Goff. Hij zegt: "Dit is een uniek project voor ons, gezien de enorme omvang ervan en het gewicht van het staal waar we mee moeten werken."

"We moesten het staalwerk voltooien en in drie fasen vervoeren om het te laten galvaniseren, waarbij we het telkens op de bouwplaats moesten afleveren. We hebben het over enorme stukken staal, met een dakspant van 16 meter lang en een gebouw van negen meter hoog."

"Het is een geweldig project geweest om persoonlijk te overzien en het is nu aan ons bouwteam om de komende maanden te bouwen. Na al het harde werk in de fabriek zal het geweldig zijn om te zien hoe de structuur nu echt vorm krijgt."

CambridgeHOK heeft een Certificate of Factory Production Control (FPC), dat is uitgegeven door het Steel Construction Certification Scheme, en wat bevestigt dat het bedrijf gekwalificeerd is om dragende en gelaste, stalen constructie-onderdelen tot EXC 3 te produceren - in overeenstemming met BS EN 1090-2-2018 en de UK Designated Standard BS EN 1090 - 1:2009+A1:2011.

Elk gelast en vervaardigd onderdeel is 100% traceerbaar gedurende de gehele levenscyclus, waardoor klanten kwaliteitsgarantie krijgen.

Voor meer informatie:
CambridgeHOK
Tel: +44(0)1430 449440
info@cambridgeglasshouse.co.uk
www.cambridgehok.co.uk