Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bo Glas

“Inyo groentensappen passen perfect naast verse juices”

Tholen - Het imago van groentesappen is nog niet best. Als het moet, worden ze wel gedronken in het kader van een gezonde sap of detox-kuur, maar daar wilde Bo Glas van Glas Groenten ver van wegblijven. “Onze sappen zijn geen quick fix, maar een blijvende investering in jezelf”, vertelt ze. Haar sappen moesten naast gezond, vooral ook lekker zijn. Een gezond tussendoortje dat je gemakkelijk meeneemt onderweg.


Inyo is gemaakt van reststroom boerenkool van Glas Groenten

Het begon allemaal met het idee om de reststroom aan boerenkool, het belangrijkste product van Glas Groenten, op te waarderen. De verwerking tot groentesap werd het meest kansrijk gevonden. Daarna volgde de zoektocht naar een gezond recept om het sap echt lekker te maken. “Ik heb net zolang recepten uitgeprobeerd en laten proeven totdat ik een sap had dat al mijn vriendinnen, hun mannen en kinderen lekker vonden”, vertelt ze. Een tweede eis was dat het geschikt moest zijn om mee te nemen en langer houdbaar moest zijn dan verse sappen. Door de sappen hoge waterdrukbehandeling te geven, hebben ze een houdbaarheid van 55 dagen.


Minimaal 50 procent groenten, daarnaast fruit en kruiden

Inmiddels heeft ze drie smaken boerenkool, bieten en wortelsap, deze bevatten allemaal minimaal 50 procent groenten en daarnaast fruit en kruiden als smaakmakers. De grondstoffen komen of van het eigen bedrijf of bij telers uit de buurt vandaan. “Ik heb nu al best wat verkooppunten. Denk hierbij aan, sportscholen, tankstations, broodjeszaken, horeca”, vertelt Bo. Ook een aantal AGF-speciaalzaken zijn klant. Hoewel die vaak ook zelf sappen maken past Inyo daar perfect naast. “Een vers sap moet je eigenlijk binnen twee dagen consumeren. Inyo kunnen klanten een stuk langer in hun koelkast bewaren, het blijft lekker.”

Vitaliteit
Daarnaast speelt Bo in op vitaliteitprogramma’s voor medewerkers van bedrijven. Bo: “Ik probeer bedrijven bewuster te maken van het belang van een gezonde kantine door het aanbieden van Inyo. Inyo sappen zijn ook een mooie toevoeging naast werkfruit.” Een heel leuk project dat hieruit al voortvloeide is de samenwerking met Bejo Zaden die de sappen uitdeelde tijdens de open dagen van het bedrijf. “Zij zijn leverancier van zaden voor onze gewassen. Wij telen ze op tot boerenkoolplanten en verwerken deze. Ik leverde Inyo-sappen aan hen. De cirkel werd zo helemaal rond, heel mooi is dat.”

Inyo sap is langer houdbaar en neem je gemakkelijk mee voor onderweg

Een ontwikkeling die eraan zit te komen is een webshop voor consumenten. Bo wil zoveel mogelijk mensen overtuigen van Inyo, het uiteindelijke doel is om alle reststromen van het bedrijf te gaan verwerken. Bij Glas Groenten worden tonnen aan boerenkool verwerkt, dus er is meer dan genoeg ruimte om te groeien met Inyo. “We hebben een hele hoge capaciteit en kunnen daardoor heel snel schakelen en hebben altijd genoeg voorraad. Inyo is nu nog een klein merk. Hopelijk kan ik in de toekomst gaan samenwerken met meerdere groothandels die de distributie uit handen kunnen nemen”, besluit Bo.

Voor meer informatie:
Bo Glas
Inyo Juice

hello@inyojuice.com 
www.inyojuice.com