AppHarvest heeft zijn 6 hectare grote hightech kas voor sla met een touchless teeltsysteem en zelfsturende oogst geopend in Berea, Kentucky. AppHarvest heeft een lening van $ 30 miljoen van marktingpartner Mastronardi gekregen. De Amerikaanse teler is ook van plan een sale-leaseback financiering te verkrijgen voor zijn kas in Berea. De gewaarborgde financiering wordt verstrekt in 2 delen van $15 miljoen ieder. Het eerste deel vond plaats op 25 oktober jl., het tweede deel wordt 4 weken daarna verwacht. De lening heeft een rentepercentage van 7,5%, die wordt betaald in natura totdat de lening vervalt.

Teeltsysteem
Het hands-off systeem is geautomatiseerd vanaf voorzaaien tot aan verpakken, inclusief het wassen onsite om de voedselveiligheid en efficiƫntie voor de slagewassen. De kas is ontworpen om ongeveer 35 miljoen slaplanten tegelijk te telen, die in ongeveer 3 tot 4 weken groeien van zaadje tot volwassen plant, afhankelijk van het ras.

"Onze topklanten vragen steeds vaker om in een bedekte,  gecontroleerde omgeving geteelde producten, vanwege de betrouwbare hoeveelheid en consistente kwaliteit - vooral qua smaak, textuur, kleur en houdbaarheid - en de duurzamere teeltmethodes. Onze goede relatie met AppHarvest stelt ons in staat om efficiĆ«nter te groeien om tegemoet te komen aan de stijgende vraag door onze lokale voetafdruk groter te maken en onze jarenlange belofte aan onze klanten, "vers uit de kas", waar te maken," zegt CEO van Mastronardi Produce Paul Mastronardi.AppHarvest-oprichter en CEO Jonathan Webb zegt: "Door nauw samen te werken met Mastronardi heeft het team van AppHarvest een nieuw precedent geschapen in de CEA-sector door het aantal kassen in korte tijd te verviervoudigen.

Met de opening van Berea heeft AppHarvest nu twee kassen die producten leveren aan nationale consumenten. "Ons aardbeienteeltbedrijf in Somerset van 12 hectare kan naar verwachting in de komende weken starten met leveren. We verwachten dat Morehead zijn derde oogst kan starten en te beginnen met het aanplanten in onze Richmond tomatenkas (24 hectare) in november."

Voor meer informatie: 
AppHarvest
info@appharvest.com
www.appharvest.com