Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-teler in interview over 'dode grond' en 'zwarte sneeuw'

Bioteler Viteatom greep dit jaar naast de BioVLAM-award, maar de nominatie heeft de bioteler alsnog geen windeieren gelegd. De teler deed onlangs al zijn verhaal in vakblad Primeur en mocht ook in Boer & Tuinder op een interview rekenen. 

Daar vertelt hij onder meer over hoe het na een omschakeling naar bio eind 2016 vier jaar duurde om 'leven' in de grond te krijgen door het invoeren van compost, bodemverbeteraars en schimmels. "Sinds we biologisch telen, hebben we geen last meer van grondziektes."

Naast een glasteelt met vruchtgroenten teelt de teler ook buiten. Daar voerde de teler dit jaar een proef uit, met Galia meloen. De proef viel tegen. "De smaak was niet zoet genoeg, maar volgend jaar pakken we het anders aan."

Ook op het PFOS-schandaal gaat de teler in. "Tijdens het PFOS-schandaal in 2021 zagen we een tijd zwarte sneeuw, maar alle stalen die door de retail bij ons werden genomen zijn al twee jaar op een rij vrij van PFAS-stoffen." Inmiddels begint de verkoop aan huis van groenten weer te lopen. Een tijd lang kelderde die vanwege het schandaal waaraan de teler zelf niets kon doen.  

Lees hier het hele interview.  

Publicatiedatum: